Cidde Başkonsolosluğu'ndan hacı adaylarına:Kurallara uyun,uyarıları dikkate alın

10 Ekim 2012 Çarşamba 15:08
Cidde Başkonsolosluğu'ndan hacı adaylarına:Kurallara uyun,uyarıları dikkate alın






ANKARA (CİHAN)- Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu, meydana gelebilecek aksaklıkların aza indirilmesi için hacı adaylarından Suudi Arabistan makamları ve yetkili mercilerce duyurulan kural, kaide ve uyarılara uymalarını beklediklerini ifade etti.

Cidde Başkonsolosluğu, 2012 yılı hac döneminde meydana gelebilecek aksaklıkları aza indirebilmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı. Önceki yıllarda meydana gelen aksaklıkların tekrar yaşanmaması için hacı adaylarının ve hac organizasyon firmalarının dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekilen açıklamada Cidde Başkonsolos Vekili Fikret Özer, 2012 yılı Hac döneminin Başkonsolosluğumuza terettüp eden gerekli çalışmaları ilgili kuruluşlarla birlikte sürdürülmektedir. Geçmiş yılların da tecrübesiyle, meydana gelebilecek aksaklıkların aza indirilmesi gayreti içerisindeyiz. Bu konuda Hacı adaylarımızdan Suudi Arabistan makamları ve yetkili mercilerimizce duyurulan kural, kaide ve uyarılara uymalarını bekliyoruz. dedi.

Hac vizesiyle Suudi Arabistan'a gelenlerin, 20 Ekim Cumartesi gecesi saat 24.00'e kadar giriş yapmalarının istendiği belirtilen açıklamada, anılan tarih ve saatten sonra ulaşanların geldikleri uçaklarla geri gönderilmeleri söz konusu olduğu kaydedildi. Hacıların havaalanlarında beklemesinin önüne geçmek için Diyanet İsleri Başkanlığı'nın Hacılar için Türkiye'de Ankara ve değişik merkezlerinden sağlanabilen 'beşli form'u düzenlettirmeleri gerektiği hatırlatılan açıklamada, pasaportların teslim alındığı, değişik milletlerden de hacıların bulunduğu bir otobüslük grup oluşturulduktan sonra bir otobüsle Mekke veya Medine'de kalacakları otellere gönderildikleri kaydedildi. Cidde Havaalanı Hac Terminalinde görev yapan Diyanet İsleri Başkanlığı Hac görevlilerinin, beşli formu olmayan veya kaybeden hacı adaylarına form düzenleyip, Mekke veya Medine'ye nakillerini sağladıkları aktarılan açıklamada, hacı adaylarının mesai dışı saatlerde, hafta sonu ve tatil günlerinde acil ve önemli konularda başkonsolosluğun 966-532 07 96 51 nolu telefonunu arayabileckeleri kaydedildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.