Çorumlu hayırseverler Suriye'ye yardım elini uzattı

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
Çorumlu hayırseverler Suriye'ye yardım elini uzattı






ÇORUM (CİHAN)- Suriye'deki iç savaş nedeniyle açlıkla mücadele eden ülke halkına Çorum Valiliği önderliğinde 55 ton un ve 3 ton makarna yardımı gönderildi.

Çorum İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törenle 5 kamyon yardım malzemesi, dualarla uğurlandı. İl Müftüsü Mehmet Âşık tarafından Suriye halkı ve yardım konvoyu için dua edildi.

Törende konuşan Vali Sabri Başköy, Merkez Valisi Veysel Dalmaz'ın kendisini arayarak bölgede acil un ihtiyacı olduğunu bildirdiğini söyledi. Durumun aciliyeti dolayısıyla hayırseverlerin bir araya toplanarak oradaki vatandaşlar için gözyaşları arasında yardım toplandığını dile getiren Vali Başköy, yardım etmek için Çorumlu hayırsever iş adamlarının kısa sürede koordine olduğunu kaydetti. Başköy ''Arkadaşlarımız kendi aralarında organize olarak kısa sürede 55 ton un ve 3 ton makarna gönderebileceklerini taahhüt ettiler. Pazartesi günü taahhüt edilen yardımları bugün yola çıkarıyoruz. Gönderilen bu yardımlar Gaziantep Kızılay depolarına indirilecek. Merkez Valimiz Sayın Veysel Dalmaz, koordinasyonu ve Kızılay tarafından Suriye'deki vatandaşlarımıza dağıtılacak. ''dedi.

Yapılan yardımın çok kısa sürede organize olarak acil mağdurlara gönderilebildiğini belirten Başköy, yardımın aynı zaman da halkın duyarlılığını gösterdiğini aktardı.

Başköy, ''Katkı yapan hayırsever iş adamı ve fabrika sahiplerine teşekkür ediyorum. Gönderdiğimiz bu yardımlarla kardeşlerimizin imdadına yetişmiş olacağız. Suriye'deki kardeşlerimizin bu mağduriyetinin, mazlumiyetinin biran önce bitmesini bekliyoruz. Bunu canı gönülden istiyor ve dua ediyoruz. Çünkü bunlar bizi yürekten yaralıyor. Ülkemiz, 138 bin sığınmacı kardeşimizi vatan toprağında ağırlıyor. Her gün yediriyor, içeriyor ve giydiriyor.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım konvoyu dualarla Gaziantep'e uğurlandı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.