Dünya Kadınlar Günü'nde kan bağışında bulundular

08 Mart 2012 Perşembe 15:15
Dünya Kadınlar Günü'nde kan bağışında bulundular






ANTALYA (CİHAN)- Kızılay Antalya Kan Merkezi'nin Manavgat'ta kurduğu kan bağışı çadırına kadınlar ilgi gösterdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'nde kan bağışladılar.

Kızılay Antalya Kan Merkezi doktoru Tamer Eser, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Manavgat'ta kan bağışı duyarlılığını arttırmak için çadır kurduklarını söyledi. Manavgat'ta her hafta kan bağışı için çadır açtıklarını anlatan Dr. Eser, kan bağışı konusunda Antalya'nın 19 ilçesi arasında en duyarlı ilçenin Manavgat olduğunu kaydetti. Kış ayında kan bağışının en yüksek olduğu dönem olduğunu belirten Eser, yazın ise yüzde 40 oranında düşüş olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve bazı özel hastanelerde sıklıkla organ nakli ameliyatı olduğu için günlük 200 kana ihtiyaçlarının bulunduğunu belirten Eser, Manavgatlı Uğur Acar'ın yüz nakli olmasından sonra gençler arasında organ ve kan bağışı ilgisinin arttığını kaydetti. Eser, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün de hanım bağışçıların kan bağışı oranı diğer günlere göre çok yüksek. Dünya Kadınlar Günü'nde kan bağışında bulunan hanımlara teşekkür ediyoruz. dedi.

54 yaşındaki ev hanımı Sebahat Akyıldız hayatında ilk defa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kan verdiğini söyledi. Akyıldız, sağlığı elverdiği sürece kan vermeye devam edeceğini kaydetti.

Bir otelde muhasebeci olarak çalışan Eli Ece Selçukoğlu da hayatında ikinci kan bağışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bağışlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Selçukoğlu, kan bağışını bundan sonra 3 ayda bir düzenli bir hale getireceğini ifade etti.

18 yaşına yeni girdiğini belirten Seray Erdoğan, ilk kan bağışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde vermenin heyecanını yaşadığını söyledi. Erdoğan, kan bağışına karşı duyarlı olduğunu ve bundan sonra sürekli kan bağışında bulunacağını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.