Ergenekon Partisi Genel Başkanı ve 9 kişi adliyeye sevkedildi

02 Mart 2012 Cuma 11:28
Ergenekon Partisi Genel Başkanı ve 9 kişi adliyeye sevkedildi






İZMİR (CİHAN)- İzmir'de düzenlenen operasyonda, tanınmış işadamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para sızdırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevkedildi. Zanlılar arasında Ergenekon Partis Genel Başkanı T.Ü. ile eşi A.Ü., kardeşi B.Ü., Susurluk davası sanıklarından eski MİT görevlisi H.A., 2008 yılında düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan ve radyo binasında kurduğu gizli işkence odasıyla adı anılan C.Ç. ile V.K. de bulunuyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran bazı tanınmış işadamları, bir grubun kendilerinden tehdit ve şantajla para sızdırmak istediğini ihbar etti. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların işadamlarının açıklarını aradığı, bulamadıklarını da haber yaptırma, dava açma gibi çeşitli bahanelerle tehdit ederek para istediği iddia edildi. Zanlılardan, tanınmış bir tatlıcı zincirinin sahibi ve İzmir'de tanınan A.N. adlı işadamının da şikayetçi olduğu öğrenildi. Zanlıların, Türkiye genelinde yaygınlaşmış bir tatlı firmasının sahibini tehdit ederek 500 bin lira istediği öne sürüldü.

Gözaltına alınan zanlılardan H.A.'nın üzerinde sahte MİT kimliği çıktı. Bazı zanlılarda ise 2 adet polis kimliği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet sahte basın kartı ve 83 adet fişek ele geçirildi. H.A.'nın, kendisini çevresine Derin devletin adamıyım. diye tanıttığı ileri sürüldü. Zanlılar arasında bulunan C.Ç.'ye yönelik olarak, 2008 yılında da bir operasyon düzenlenmişti. C.Ç.'nin o dönemde kendisini JİTEM elemanı olarak tanıttığı, kendisine ait radyo istasyonunda özel işkence odası yaptırdığı belirlenmişti. Haraç vermeyen kişileri bu odada dövdürdüğü iddia edilmişti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.