Federasyon: İşlem için iddianameyi bekleyeceğiz

12 Temmuz 2011 Salı 16:35
Federasyon: İşlem için iddianameyi bekleyeceğiz






 




Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ligin daha önce planlandığı gibi devam edeceğini açıkladı. Ellerinde şike konusunda bir delil olmadan işlem yapmayacaklarını belirten Aydınlar, aldıkları kararı UEFA'ya bildireceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig'in planlandığı şekliyle devam edeceğini, şike iddialarına yönelik disiplin soruşturmasını cumhuriyet savcılığının iddianamesini hazırlayıp mahkemece kabul edilmesinden sonra başlatacaklarını açıkladı.

Futbolda şike soruşturmasını 3 Tem-muz'dan bu yana ciddiyetle takip ettiklerini belirten Aydınlar, Süper Lig başkanlarıyla dün yapılan toplantıda konuyu masaya yatırdıklarını anlattı. TFF yönetim kurulunun toplanarak karar aldığını kaydeden Aydınlar, "Bu konuda kamuoyunun soğukkanlılıkla hareket etmesini bekliyoruz. TFF'nin elinde herhangi bir delil ve kanıt yoktur. Herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konuda hazırlanan iddianamenin cumhuriyet mahkemesince kabul edilmesi halinde konuyla ilgili soruşturma başlatılacaktır. Alacağımız kararın herkesi mutlu etmeyeceğinin farkındayız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. FIFA ve UEFA ile temas içinde olacağız." dedi.

Ligin planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacağını hatırlatan Mehmet Ali Aydınlar sözlerine şöyle devam etti: "31 Temmuz'daki Süper Kupa finali Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacaktır. Lig zaten tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirilmiştir. UEFA'ya bir bildirim yapılmasına gerek yoktur. UEFA ve FIFA ile temas halindeyiz. Birlikte hareket edeceğiz. Kulüpler bu durumdan en az zararla nasıl çıkar, bunu düşünüyorlar. Biz Türk futbolunu bu durumdan en az hasarla çıkarmaya çalışacağız. Bize güvensinler. Takımlar Şampiyonlar Ligi'ne lig sıralaması nasılsa öyle gidecek."

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.