Gömeç'te menfez yapım çalışmaları hızlandı

12 Kasım 2012 Pazartesi 17:30
Gömeç'te menfez yapım çalışmaları hızlandı






BALIKESİR (CİHAN)- Edremit Körfezi bölgesinde geçen hafta etkili olan kuvvetli yağmurun ardından ekipler, İzmir-Çanakkale karayolundaki su geçişlerinin rahatlatılması amacıyla menfez yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Kuvvetli yağışın ardından Hocazade ve Karağaç derelerinin taşması sonucunda Balıkesir'in Gömeç ve Burhaniye ilçeleriyle İzmir-Çanakkale karayolunun su baskınlarından etkilenmesi, menfezlerin önemini arttırdı. Gömeç ve Burhaniye yakınlarında bulunan kritik noktalarında menfez yapımını hızlandıran Karayolları ekipleri, Gömeç yakınlarında İzmir yönündeki yaklaşık 5 kilometrelik şeridi trafiğe kapattı. Bu bölgede menfez için kazı çalışmaları yapılırken ulaşımın bir süre tek şeritten sağlanacağı bildirildi. İzmir-Çanakkale karayolundaki dört kritik noktaya 2,5 metre genişliğinde ve 2,5 metre yüksekliğinde beton kare blokların yerleştirilmesiyle su geçişleri eskiye oranla daha iyi seviyeye getirilecek.

Edremit Körfezi'nde 2 Kasım 2012 Cuma günü 30 dakikada metrekareye 80 kg. yağış düşmesi sonucu Gömeç'teki 50 evde büyük çaplı hasar oluşmuştu. Ayrıca 46 küçükbaş ve 300 kanatlı hayvanla 185 kovan arı telef olmuş, 80 dekar pamuk zarar görmüş, Burhaniye ve Edremit'te su baskınları yaşanmış, İzmir-Çanakkale karayolu kısmen trafiğe kapanmıştı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.