Hasta yakınlarına otel konforunda konukevi

04 Aralık 2012 Salı 11:05
Hasta yakınlarına otel konforunda konukevi






ANKARA (CİHAN)- Ankara dışından gelerek, Altındağ ilçe sınırları içerisinde yer alan hastanelerde tedavi gören dar gelirli hasta ve hasta yakınlarının konaklama ihtiyacını gideren Altındağ Belediyesi, Anafartalar Konukevi ile büyük bir sıkıntıyı gideriyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Kangırtay ile birlikte Anafartalar Konukevi´nde incelemelerde bulunan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, belediyenin, daha önce üç farklı noktada konukevi açtığını, bu dağınık yapının Anafartalar Konukevi ile ortadan kaldırıldığını belirtti.

Tuncay Temel, Üç konukevinin toplam kapasitesi kadar yatak kapasitesine sahip olan Anafartalar Konukevi, fiziki şartları ile 5 yıldızlı otel konforunda. Eskiyen ve kalan misafirler için kullanışsız hale gelen üç konukevini kapatarak, her ayrıntının düşünüldüğü 112 kişi kapasiteli Anafartalar Konukevi´ni hizmete açtık. dedi. Anafartalar Konukevi´nde işleyişi kontrol eden Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, hasta ve hasta yakınları ile sohbet ederek, onların sorunlarını da dinledi.

Meryem Çillo isimli vatandaş, 8 yaşındaki öksüz ve yetim torununun tedavisi için 3 ayda bir Ankara´ya geldiğini ifade ederek, Torunumun bacağında yumuşak doku kütlesi var. Doktorlar, ilerde bacak kırılırsa düzelmez, kesmek zorunda kalırız diyerek ameliyat edemiyorlar. dedi.

Eşinin tedavisi için Hacettepe Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne geldiklerini söyleyen 78 yaşındaki Şükrü Kapucuoğlu ise Eşimin göğsünde kütle vardı, göğsünü aldılar. Burada ışın tedavisi görüyor. Kastamonu´dan geldik. Hastanedeki yetkililere; `yatacak yerimiz yok, nereye gidebiliriz´ diye sorduğumda bana burayı söylediler. İlk defa geliyoruz. Allah düşünenlerden razı olsun. diye konuştu.

Konukevinde misafir olan 58 yaşındaki Şaheste Kaya da protein kaybı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü belirterek, Buraya ilk geldiğimde kalacak bir yerim yoktu. Hastane bahçesindeki ayakkabı boyacısına kalacak yer sordum. Altındağ Belediyesi Konukevi´ne gidebileceğimi söyledi. O günden bu yana 5-6 kez geldim, kaldım. Altındağ Belediyesi konukevlerinin daha önceki yerlerinde de kalmıştım ama burası çok daha güzel olmuş. şeklinde konuştu.

Toplam 41 odası ve 112 kişi kapasitesi bulunan Anafartalar Konukevi´nde, tek, iki ve üç kişilik odalar bulunuyor. Her bir odada ayrı banyo ve WC mevcut. Bunun yanı sıra konukevi, 50 kişilik yemek ve dinlenme salonu, lobi, mescit, çamaşırhane, kurutma ve ütü odası, televizyon odası ile misafirlerin her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri şekilde tasarlandı. Gelir düzeyi düşük insanların misafir edildiği konukevinde kalabilmek için ilgilinin tedavi gördüğü hastaneden tedavi gördüğüne ya da hastasının yattığına dair belge, kalacak kişilerin ve hastanın kimliği gerekiyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.