Hatay, Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

12 Temmuz 2011 Salı 17:18
Hatay, Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak






HATAY (CİHAN)- Hatay'ın Türkiye'ye katılışının 72. yıl dönümü münasebetiyle bu yıl 27.si düzenlenecek Antakya Festivali kapsamında Aba Güreşi Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Antakya Belediyesi'nce 23-24 Temmuz tarihlerinde Atatürk Stadyumu'nda düzenlenecek şampiyonaya 21 ülkenin sporcuları davet edildi. 2 aşamalı yapılacak şampiyonada ilk gün 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 90 ve 90 kilogramda Türkiye takımlar şampiyonası, 2. gün ise 21 ülkenin sporcularının 60-70-80-90 ve 90 kilolarda katılacağı Aba Güreşi Dünya Şampiyonası tertiplenecek.
Şampiyonayla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere Hatay Aba Güreşleri Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sabri İnanöz ve bu yıl düzenlenecek olan şampiyonanın güreş ağalığını üstlenen işadamı Ali Aba, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette şampiyonayla ilgili görüşlerini belirten Antakya Belediye Başkanı Savaş; 5000 yıldır yöremizin geleneksel kültürü olan aba güreşi artık uluslararası statüye yükseldi. Amacımız ata sporumuzu tüm dünyada tanınmasını sağlamak diye konuştu.
Başkan Savaş, bu yıl düzenlenecek şampiyonaya Azerbaycan, Almanya, Türkmenistan, Özbekistan, Suriye, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Macaristan, Moldova, Romanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Slovenya, Sırbistan, Kosova, KKTC, Dağıstan ve Türkiye'den sporcuların katılacağını kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.