HDP'nin Diyarbakır Mitingi'nde patlama: 2 ölü 90 yaralı var

DİYARBAKIR'da HDP'nin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında trafoda patlama meydana geldi. Olayda yaralananlar hastanelere sevk edildi.

05 Haziran 2015 Cuma 18:29
HDP'nin Diyarbakır Mitingi'nde patlama: 2 ölü 90 yaralı var






HDP'nin Diyarbakır Mitingi'nde patlama: 2 ölü 90 yaralı var



DİYARBAKIR'da HDP'nin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında trafoda patlama meydana geldi. Olayda yaralananlar hastanelere sevk edildi.

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bugün düzenlediği miting devam ederken saat 17.55 sıralarında, platformun karşısında bulunan bir elektrik trafosunun olduğu yerde patlama oldu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan'ın konuşmasının hemen sonrasında meydana gelen patlamada yaralananlar oldu.

Patlamayla birlikte alanda büyük panik yaşanırken, patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saat 18.30'da konuşma yapacağı miting alanından bazıları kentin en merkezi yeri Ofis Semti'ne yürüdü. Polis bu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır'da düzenlediği mitingde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis yaklaşık 90 kişinin yaralandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen HDP mitinginde trafodan kaynaklandığı öne sürülen bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis yaklaşık 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar için bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralılar, bölgede bulunan vatandaşlar tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere kaldırıldı.


SAĞLIK BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
AĞLIK BAKANI: 50 CİVARINDA VATANDAŞIMIZ YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır'da meydana gelen patlamaya ilgili konuştu. Olayda yaklaşık 50 civarında vatandaşın yaralandığını belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"Yaklaşık 50 civarındaki vatandaşımızın yaralandığını ve şu anda hastanelere 20-24 vakanın taşındığını, bütün Acil Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip ettiğini, ambulans uçağımızın da her ihtimale karşı tedbiren acil destek içinde yönlendirdiğimizi söyleyebilirim. Temenni ederim ki can kaybı olmaz. Yaralılarımıza da en kısa zamanda şifalar diliyorum. Seçim atmosferinde bunun herhangi bir art niyete veya farklı bir gerekçe arkasında da olmamasını temenni ediyorum. Ümit ederim ki bu beklenmedik bir kazadır. Ama, bir organizasyon veya farklı bir şeyse o da tabii seçim atmosferinde bizi ayrıca üzer. O emniyetin işi, ama acil hizmetleri anlamında her türlü tedbirin alındığını ve her türlü desteğin verildiğini söyleyebilirim. Oradaki tüm vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diliyorum. Mitingle alaka kurmayı şu anda doğru bulmuyorum. Bir trafo, beklenmedik bir hadise ise bunun farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum."

BAKAN YILDIZ: PATLAMA TRAFODAN KAYNAKLANMADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz gerek Dicle Elektrik'i gerekse TEİAŞ'ı ve ilgili arkadaşları olay yerine gönderdik. Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi" dedi.  Bakan Yıldız, seçim çalışması için bulunduğu Kayseri'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Arkadaşlarımızın yapmış oldukları incelemelerde, trafo kapısının içeriden dışarı doğru değil dışarıdan içeri doğru basınçla beraber patlamadan zarar gördüğü tespit edildi. Aynı zamanda kök hücre dediğimiz trafonun içerisinde herhangi bir tahribatın oluşmadığını gördük. Eğer patlama trafoda olsaydı içeride çok ciddi bir patlama izine rastlayabilirdik. Kaldı ki patlama anında söz konusu trafo enerjili durumda. Şimdi enerjili olup olmadığını sordum. Orada bir sıkıntı olmadığını söylediler. Dolayısıyla bizim ilk bulgularımız trafo patlamasından kaynaklanan bir patlama olmadığına dönüktür. Bana gönderilen 5'e yakın resimde trafoyla alakalı patlama görünmüyor. Trafonun yanındaki bir işlemden kaynaklanmaktadır. Trafo veya elektrikle bir alakası yok. Eğer trafodan kaynaklanan bir şey olsa tabi ki onu da paylaşacaktık. Diğer kısımları tabi ki emniyetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın yetkisinde olan bir husustur."

SİLVAN KARIŞTI

Diyarbakır'da HDP mitinginde 2 kişinin ölümüne neden olan bombanın patlamasının ardından Silvan İlçesi'nde patlamayı protesto edenler sokağa çıktı. Protestolarda vatandaşlar ışıklarını kapatıp açarak, tencere ve tavaları birbirine vurarak, ıslık çalarak, sloganlar attı. Diyarbakır Caddesi üzerinde bir araya gelen bir grup, sloganlar atarak patlamaları protesto etti. Eylemin yapıldığı Diyarbakır Caddesi'ne çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleri yönlendirildi. Dağılmayan ve taşkınlık yapan grup tazyikli su ve gaz bombaları ile dağıtılmak istendi. Gruptakiler de polise taş ve ses bombası attı. Polisin müdahalesi sonrası grup ara sokaklara girip dağıldı.

Son Güncelleme: 05.06.2015 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.