İnternette arama motorundaki reklamlar, cinsel içerikli sitelere yönlendiriyor

19 Kasım 2012 Pazartesi 12:24
İnternette arama motorundaki reklamlar, cinsel içerikli sitelere yönlendiriyor






ANTALYA (CİHAN)- İnternet kullanımında cinsel içerikli resim ve figürler çocukların belleğinde olumsuz iz bırakıyor. Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarının internet kullanımında dikkatli olması gerektiğini, çoğu zaman reklam merakının cinsel içerikli sitelere götürülebileceğini belirtiyor. Manavgat Kaymakamlığı, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Türk Telekom'un birlikte hazırladığı Güvenli İnternet Kullanımı Projesi kapsamında ilçedeki din görevlilerine güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı. Türk Telekom Müşteri İlişkileri Yöneticisi Elektrik-Elektronik Mühendisi Bünyamin Ay, Hisar Camii'nde din görevlilerine güvenli internet üzerinde yaptığı bilgilendirmede, internet kullanımında çocukları ve gençleri bekleyen tehlikenin arama motoru sonrası karşılarına çıkan reklamı merak ederek cinsel içerikli sitelere girmeleri olduğunu söyledi. Disiplinsiz kullanılan her şeyin zararlı olduğunu altını çizen Ay, gelişim çağındaki çocukların zararlı sitelere girişlerinde uyarı vermesi için karşı filtreleme yapılması gerektiğini kaydetti. Ay, İnternetteki şiddet içerikli görüntüler, kötü sözler, argo kelimeler ve cinsel içerikli görüntüler çocukların belleğinde bir ömür boyu silinmiyor. Buda çocukların ruh ve beden sağlını olumsuz etkiliyor. Çocuklarımızı zararlı siteleri girmelerinin önüne güvenlik internet kullanımıyla geçelim. diye konuştu.
Ay, Türkiye'de yapılan bir ankete göre internet kullanıcılarının yüzde 48 oyun, yüzde 23 müzik-film indirme, yüzde 13 arkadaşlık, yüzde 6 eğitim-iş ve yüzde 10 olarak da diğer alanlarda işlemleri gerçekleştirdiğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.