İran'da alçak koltuk krizi: Aşağılandık

İran Cumhurbaşkanlığı birinci yardımcısı Cihangiri'nin Erdoğan ile yaptığı görüşme sırasında çekilen fotoğraf İran basınını ayağa kaldırdı. Irkçı Fars yayınları Cihangiri ve İran'ın hakarete uğradığı yorumlarını yapıyor. Ancak konudan henüz Ankara'ya resmi bir tepki yok

16 Aralık 2015 Çarşamba 02:32
İran'da alçak koltuk krizi: Aşağılandık






İran'da alçak koltuk krizi: Aşağılandık

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan alçak koltuk krizinin bir benzeri Türkiye ile İran arasında ortaya çıktı. Kriz'den henüz Ankara'nın pek haberi yok. İran basını, İran Cumhurbaşkanlığı birinci yardımcısı Cihangiri'nin Erdoğan ile görüşme sırasında oturduğu koltuğa isyan etti. İran gazeteleri ortalığı ayağa kaldırdı. İşte haberin detayları.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarafsızlık Konferansı sırasında İran Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile yaptığı görüşmede çekilen fotoğraf ülkeyi karıştırdı.

Cumartesi günü gerçekleşen ve yaklaşık 20 dakika süren görüşme, İran medyasında geniş yer buldu.

‘AŞAĞILANDIK’ DEDİLER

İran’daki bazı medya kurumları, söz konusu görüşmede sadece Türk bayrağı konulup İran bayrağının konulmaması, Erdoğan ve Cihangiri’nin oturduğu sandalyelerin farklılığı ve Erdoğan’ın oturuş biçimine dikkat çekerek İran’ın aşağılandığını iddia etti.
Eleştiriler üzerine yarı resmi ajans İRNA, adını açıklamadığı hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, İran’ın aşağılandığı yorumlarının reddedildiğini belirtti.
Son Güncelleme: 16.12.2015 02:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.