Kadıköy Belediyesi o karikatürleri sansürsüz yayınladı

Türkiye'de sert tepkilere neden olan ve İslam dünyasını ayağa kaldıran karikatürü Kadıköy Belediyesi, ücretsiz dağıttığı gazetede sansürsüz yayınladı.

26 Ocak 2015 Pazartesi 15:44
Kadıköy Belediyesi o karikatürleri sansürsüz yayınladı






Kadıköy Belediyesi o karikatürleri sansürsüz yayınladı

Fransa'da 17 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıları tetikleyen Charlie Hebdo karikatürlerini Cumhuriyet Gazetesinin ardından Kadıköy Belediyesi'ne ait yayın organı da sayfalarına taşıdı.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimiz ve Müslüman alemini alaya alan çizimleri gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Dünyanın birçok ülkesinde derginin İslam dinini aşağılaması büyük tepki toplarken milyonlarca kişi yürüyüşlerle protesto gösterilerinde buluştu.

Türkiye'de ise en büyük gösteri önceki gün Diyarbakır'da  yüzbinlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

KADIKÖY BELEDİYESİ SANSÜRSÜZ YAYINLADI

Ancak CHP'li Kadıköy Belediyesi, fitili ateşleyen çizimi, haftalık yayınladığı gazetede olduğu sansürsüz yayınladı.

Gazete Kadıköy ismiyle ücretsiz dağıtımı yapılan gazete 'Yaşasın Mizah, Yaşasın Karikatür' manşetiyle verdiği haberin detayında yayınladığı karikatür, vatandaşın da büyük tepkisini çekti.

Bazı vatandaşlar, belediyeye mail ve telefon yoluyla ulaşıp  tepkilerini dile getirdi.

Gazetenin bir sonraki sayısında da karikatürle ile ilgili herhangi bir düzeltme ve özür metni yayınlanmadı.

CUMHURİYET GAZETESİ DE YAYINLAMIŞTI

Paris’teki saldırıya tepki olarak Cumhuriyet gazetesi, derginin seçkilerinden hazırladığı 4 sayfalık Türkçe eki gazetenin yanında ücretsiz dağıtmıştı.

Ayrıca gazetenin iki yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya da köşelerinde tepki toplayan karikatürleri sansürsüz vermişlerdi.
Son Güncelleme: 26.01.2015 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.