Karabağlar beyaz perdeye yansıtılacak

16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:29
Karabağlar beyaz perdeye yansıtılacak






İzmir'in yeni ve en büyük ilçesi Karabağlar'ın şehir kimliğini oluşturma çalışmaları devam ediyor. Geçen aylarda düzenlenen 2. Karabağlar'da Yaşam Fotoğraf Sergisi'nin ardından şimdi de Karabağlar'da Yaşam konulu kısa film yarışması ve Karabağlar Filminde Sen de Yerini Al isimli kolaj film festivali yapılacak.Karabağlar Belediyesi'nin imza attığı bu özel proje, bütün amatör ve profesyonellere açık. Son katılım tarihi 23 Eylül 2011 olan yarışma ve festival, ilçenin günlük yaşamı başta olmak üzere sosyoekonomik ve kültürel özelliklerinin kayıt altına alınmasını amaçlıyor.

Jüride yönetmen, senarist ve yapımcı Raşit Çelikezer'in yanısıra üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinden öğretim üyeleri bulunuyor.Kısa film yarışmasına katılacak eserler kurgusal, deneysel, belgesel tarzında olabilecek. Süreleri, jenerik dahil azami 15 dakikayla sınırlı.

Yarışmaya 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çekilen filmler katılabilecek. Birden fazla filmle katılınması halinde seçici kurul, ana jürinin değerlendirilmesine her yarışmacının bir filmini sunacaktır. Jürinin belirleyeceği yedi film ise bir düzen çerçevesinde kurgulanıp Karabağlar Kolaj Filmi ortaya çıkacak. Bu film, 25 Ekim 2011'deki ödül töreninde gösterilecek.

Yarışmanın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin, üçüncüsüne bin lira, ayrıca dört kişiye de mansiyon ödülü verilecek. www.karabaglar.bel.tr sitesinden şartnamesine ulaşılabilecek yarışmanın müracaatı, Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.