Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları İstanbul'da toplanıyor

13 Aralık 2012 Perşembe 09:21
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları İstanbul'da toplanıyor






ANKARA (CİHAN)- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 27. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı 15 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak. Toplantıya KEİ üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile gözlemci ve sektörel diyalog ortağı ülke ve kuruluş temsilcileri katılacak. Türkiye'nin altı aylık bir süre için üstlendiği Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dönem Başkanlığı Ukrayna´ya devredilecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun evsahipliğinde düzenlenecek Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında, dönem başkanlığı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin sonuçlarının değerlendirilmesi, ayrıca güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında, 26 Haziran 2012 tarihinde İstanbul´da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği 20. Yıldönümü Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi'nde kabul edilen ve ticaret, ulaştırma, enerji, haberleşme, bilim ve teknoloji, turizm ile eğitim başta olmak üzere birçok alanda örgütün 2020 yılına yönelik vizyonunu içeren Yeni Ekonomik Gündem Belgesi de ele alınacak. Toplantıda 1 Temmuz 2012 tarihinde altı aylık bir süre için üstlenilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dönem Başkanlığı Ukrayna´ya devredilecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.