Kırgızistan ile Kazakistan arasındaki süt krizini Türkiye çözecek

29 Kasım 2012 Perşembe 18:24
Kırgızistan ile Kazakistan arasındaki süt krizini Türkiye çözecek






BİŞKEK (CİHAN)- Kırgızistan, ülkede üretilen süt ve süt ürünlerinin Kazakistan'a giriş problemini Türkiye'nin desteğiyle çözecek. Kazakistan, Kırgızistan'dan standartlara uymadığı gerekçesiyle süt ve süt ürünlerinin ithalatına kısıtlama getirdi. Orta Asya'nın hayvancılıkla geçinen ülkesi Kırgızistan, bu sorunu çözmek için Türkiye Süt Üreticiler Merkez Birliği'nden(TSÜMB) destek istedi. Geçtiğimiz Eylül ayında TSÜMB ile imzalanan ön protokol çerçevesinde Kırgızistan'a bir heyet geldi.
TSÜMB Yönetim Kurul Üyesi Kuzey Acarbaş başkanlığında Bişkek'te temaslarda bulunan heyet, Kırgız sütünün başta hijyenik olmak üzere, dünya standartlarına çıkartılması için çalışmalara başladı.
Yarın yapılacak arazi gezisinde 6 bin hayvan küpe takılacak ve kayıt altına alınacak. Acarbaş'a göre bu ülkedeki çalışma 6-7 ay devam edebilir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.