Kobani'de son durum, Sınırda tanklar mevzilendi

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Sık sık havan ve tüfek mermilerinin sınırı aşarak Türkiye tarafına geldiği çatışmaları takip etmek...

06 Ekim 2014 Pazartesi 13:51
Kobani'de son durum, Sınırda tanklar mevzilendi






Kobani'de son durum, sınırda tanklar mevzilendi


Kobani'den silah ve patlama sesleri yükselirken, sınırı aşan kurşunlar Suruç'un sınır hattındaki mahallelerinde tedirginliğe yol açıyor. 3 mahalle ile sınır hattında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler tahliye edilirken, sabah saatlerinde sınırı aşan havan mermisi sınır hattındaki bir ev ile işyerine isabet etti.

 Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye'nin Telabyad ile Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Carablus'un kontrol altına alan IŞİD militanları, 20 gün önce bu iki ilçe arasında kalan PYD hakimiyetindeki Kobani'ye saldırı başlattı.

 IŞİD militanlarının ele geçirmek istediği Kobani'ye ulaşmak için geçtiği güzergah üzerindeki köyleri ele geçirmesiyle, binlerce Suriyeli evini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı.

SINIRDA TOPLANAN GRUBA GAZLI MÜDAHALE

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Sık sık havan ve tüfek mermilerinin sınırı aşarak Türkiye tarafına geldiği çatışmaları takip etmek ve YPG'ye destek için bölgede toplanan, güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen dağılmayan kalabalığa biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi.
Sınır hattında toplanan kalabalık, gazlı ve sulu müdahalenin ardından araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

NÜKLEER BOMBA PEŞİNDE

Bu arada terör örgütü IŞİD'in nükleer bomba sırlarının peşine düştüğü iddia edildi. Mart ayında Irak ordusunun bir IŞİD komutanının evine yaptığı baskında ele geçirdiği belgelerde, örgütün İran’ın nükleer programınını petrol karşılığında Rusya’dan almayı planladığı ortaya çıktı. Örgütün ‘savaş kabinesi’ üyesi Abdullah Ahmed el Meşedani tarafından yazıldığı belirtilen belgelerde İran’ı güçsüz bırakmak için bazıları son derece ‘akıl dışı’ olarak yorumlanan 70 öneri bulunuyor. El Meşedani IŞİD üyelerinin İranlı öğretmen, diplomat, işadamı ve siyasetçilere yönelik suikastlar düzenlemeleri, Irak’taki Şii liderleri de öldürmelerini istiyor. İran’ı zayıflatmak için ünlü havyar endüstrisini hedef alan saldırılar düzenlenmesini salık veren El Meşedani, İran halılarına karşı da piyasaya yüklü miktarda Afgan halısı sokulması gerektiğini kaydediyor.

NÜKLEER TEKNİSYENİ ARANIYOR
 
Bu arada Hollanda polisi, 2012’de IŞİD saflarına katılan Fas asıllı İlyas Bogalab’ın peşinde. Bogalab’ın ülkenin nükleer enerji santrallerinden birisinde teknisyen olarak görev yaptığı belirtiliyor.

Son Güncelleme: 06.10.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anastasia 2014-10-08 11:20:44

çekin kanlı lanet olası ellerinizi türkiyemden