Koç ailesinde gelin olmak ta zor, damat olmak ta

Koç Holding Türkiye'de kurumsallığa en fazla önem veren şirketlerin başında gelir. Koç grubunda gelin ve damatların çalışmasının yasak olduğunu biliyor muydunuz?

22 Ocak 2016 Cuma 11:49
Koç ailesinde gelin olmak ta zor, damat olmak ta






Koç ailesinde gelin olmak ta zor, damat olmak ta

Koç Holding, Türkiye'de en katı yönetim kurallarının uygulandığı, profesyonel yöneticilikten taviz verilmeyen kurumların başında gelir. Öyle ki, dün vefat eden Mustafa Koç bile, yönetim kurulu başkanlığı öncesi şirketlerin alt birimklerinde pazarlamadan satışa pek çok değişik bölümde görev yaparak yükseldi. Mustafa Koç, vefatından önce verdiği bir röportajında Koç Grubu'nun nasıl yönetildiğine yönelik açıklamalar yapmış ve aile prensipleri geregi damat ve gelinlere şirkette iş verilmediğini söylemişti.


DAMAT VE GELİNLERE ŞİRKETTE İŞ YOK

İşte Mustafa Koç'un geçmişte yaptığı röportajlardan birinde yaptığı açıklamalar:
 
Damat ve gelinlere de şirkette yer yokmuş öyle mi?
Mümkün olduğu kadar daha çok profesyonellerin işin başında olmasını istiyoruz; en uygun pozisyona en iyi yöneticiyi getirmek. Amacımız şirket değerini en yüksek oranda tutmak. O bakımdan işin içine aile fertleri girince bu işi en iyi şekilde yapmanın zor olduğu kanaatine vardık. Onlar istiyorlarsa kendi işlerini kurarlar, ama şirket içinde çalışmamaları gibi ortak bir prensip kararı var.


Son Güncelleme: 22.01.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.