Koç Osmanlı Sancağı ile son yolculuğuna uğurlandı....

Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe‘deki Koç Holding Genel Müdürlüğü‘nde düzenlendi. Yarım saat süren törene katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Katılımcıların yakalarında Mustafa Koç fotoğrafı taşıdığı da gözlendi.

24 Ocak 2016 Pazar 15:27
Koç Osmanlı Sancağı ile son yolculuğuna uğurlandı....






Koç Osmanlı Sancağı ile son yolculuğuna uğurlandı....

Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe‘deki  Koç Holding Genel Müdürlüğü‘nde düzenlendi. Yarım saat süren törene katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Katılımcıların yakalarında Mustafa Koç fotoğrafı taşıdığı da gözlendi.

Tören sonrasında Koç‘un cenazesi Ali Koç ve Ömer Koç‘un omzundaMarmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi‘ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk Hanım’ın adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi’nde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın üzerinde “Hak ve gerçek olan kainatin sahibi Allah’tan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir’ yazdığı öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül’ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak, Sadberk Hanım Müzesi’nde sergileniyor.

Öğle ezanının ardından cenaze törenine geçildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Mustafa Koç’un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı.

Mustafa Koç’un cenazesi Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç ile halası Sevgi Gönül’ün yanına defnedildi.
Son Güncelleme: 24.01.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.