Kütahya'da doğalgaz isyanı: Vatandaşlar yol kapattı

29 Kasım 2012 Perşembe 23:29
Kütahya'da doğalgaz isyanı: Vatandaşlar yol kapattı






 


Akkent Mahallesi'ndeki 564 daireli konutlara 2 ay önce taşındıklarını belirten yaklaşık 50 kişilik grup, evlerine doğalgaz verilmediği gerekçesiyle mahalleye giden karayolunu bir süre araç trafiğine kapattı. Bu sırada, yolda oluşan uzun kuyruk sebebiyle sürücülerle ve eylemciler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Emine Kartal ve Muazzez Çetin isimli konut sahipleri, kullandıkları elektrikli ısıtıcı nedeniyle evindeki bütün elektrikli cihazların yandığını ifade ettiler.

Konutlarını 25 Eylül'de teslim aldıklarını belirten Emine Kartal, "Çocuklarımız hasta oldu. Rapor verildi ve okula gidemiyorlar. Isınamayınca elektrikli ısıtıcı kullanıyoruz. Bu defa da elektrik faturaları yüksek gelmeye başladı. 300 ile 500 lira arasında faturalar geliyor. Burada neredeyse herkes asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Sesimizi yetkililere duyurmak için gecenin bu vaktinde yollara döküldük. Yetkililerden yardım bekliyoruz'' diye konuştu. Kartal, sayaçlarının monte edilmesine rağmen doğalgaz dağıtım firmasının gaz akışını sağlamadığını sözlerine ekledi.

Grup, polis ekiplerinin ikna çabası sonucu yaklaşık 1 saat süren eylemi sonlandırarak dağıldı.

Öte yandan, firma yetkileri ise, söz konusu bölgeye gaz akışının önümüzdeki hafta içerisinde sağlanabileceğini kaydett
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.