Maganda terörüne karşı polisten afişli bilgilendirme

18 Temmuz 2011 Pazartesi 16:37
Maganda terörüne karşı polisten afişli bilgilendirme







Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, düğünlerde maganda kurşunu sonucu ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla başlattığı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasını genişletti. Daha önce şehrin kırsal kesimlerindeki okullarda öğrencilere eğitim verip kıraathanelerde broşür dağıtan toplum destekli polis, kuaför ve fotoğraf stüdyolarını bilgilendirici afişlerle donatıyor. Gelin ve damatlara da düğünlerinde silah atılmaması konusunda ayaküstü sözlü uyarılarda bulunan polisler, ulaşabildikleri her kesime ulaşıp, halk arasında duyarlılığı artırmayı sürdüreceklerini belirtiyor.Düğünleri kana bulayan maganda terörü, Samsun'da hız kesmiyor. Samsun'un Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi'nde geçen yılın 10 Temmuz'unda maganda kurşunu sonucu 8 yaşındaki Damla Karadağ hayatını kaybetmişti.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava devam ederken, 1 yıl sonra aynı günde ve aynı mahallede teyzesinin kızının düğününe katılmak için İstanbul'dan gelen 2 çocuk annesi Sevgi Ölmez'e (30), gelinin kardeşi Engin E. (23)'nin kullandığı tabancadan çıkan bir kurşunla hayatını kaybetti. Olayda 3 çocuk babası 35 yaşındaki Eyüp Sezen ise yaralanmıştı.Kentin özellikle kırsal kesimlerinde ortaya çıkan magandalara karşı mücadeleye devam eden Samsun Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıldır sürdürdükleri mücadeleyi genişletti. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmasını gelin ve damatların uğrak yerlerinden kuaför ve fotoğraf stüdyolarına yayan ekipler, camlara afişler asıp iş yeri sahiplerinden destek istiyor.
 Aynı zamanda gelin ve damat gördüklerinde silahsız bir düğün geçirmelerini isteyen ekipler, bu konuda halktan da destek bekliyor. Yürüttükleri 'Silahsız Hayat Sahasını Yüzde 155 Destekliyorum' projesi ile ilgili açıklama yapan Toplum Destekli Polis Şube Müdürü İlker Bozkurt, düğünlerin, bayramların ve spor müsabakalarının kana bulanmaması için vatandaşları silah kullanmamaya davet etti.
Özel günlerde gereksiz yere silah kullanma-atma olayları neticesinde ciddi anlamda ölüm ve yaralanmaların meydana geldiğini hatırlatan Bozkurt, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından 'Silahsız Hayat Sahasını Yüzde 155 Destekliyorum' projesini hazırladık. 2 yıldır yoğun mücadele veriyoruz. "Projemizle tüm toplumun bu tür olaylarda taraf olmamaları için hem bireysel hem de toplumsal bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, silah konusunda bilinçli bir toplum oluşumuna katkıda bulunmak, yaşam kadar değerli bir şey olmadığını hatırlatmak, silahtan kaynaklanan nahoş olayları önlemek, belli bir bilinç ve duyarlılık oluşturmak istiyoruz" dedi.
Proje kapsamında, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Bozkurt, il merkezinde bulunan kuaför, fotoğraf stüdyoları, çeyiz mağazaları ve düğün salonlarına afişler asıp broşürler dağıtarak halkın bilinçlendirmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.