MHP'de, el öpen Genel Başkan adayı tartışması

Bir dönem Tansu Çiller'in sağ kolu olarak bilinen ve basın önünde Çiller'in eşi Özer Çiller'in elini öpmekten çekinmeyen Meral Akşener'in bu görüntüleri MHP tabanında büyük rahatsızlık uyandırdı.

28 Mart 2016 Pazartesi 16:48
MHP'de, el öpen Genel Başkan adayı tartışması






MHP'de, el öpen Genel Başkan adayı tartışması

Genel Seçimlerin ardından Milliyetçi Hareket Partisi içinde başlayan kongre sürecinde adaylar kurultay çalışmalarını yürütürken, yakın geçmişteki siyasi ilişkileri de mercek altına alındı.



Yakın tarihe başka bir siyasi partide Türk siyasetine damgasını vuran ve Genel Başkan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in elini basın önünde öpmekten çekinmeyen Meral Akşener'in görüntüleri MHP tabanının yüreklerini sızlatacak cinsten.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANAMADI AMA...

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener adını ilk kez Kocaeli Belediye Başkan adaylığı sırasında duyurdu. 1994 yerel seçimlerde Kocaeli belediye başkanlığı seçimlerinde aday olan Akşener, bu seçimlerde ağır yenilgi aldı. Buna rağmen dönemin DYP lideri Tansu Çiller'in sağ kolu oldu.

1995 seçimlerinde DYP'den milletvekili seçilen Akşener parti içinde hızla yükselen gücü Çiller'e olan yakınlığıyla elde etti.

Türkiye'de telefon dinleme ve tape oluşturma skandalının neredeyse ilklerinden biri sayılan Güneş Taner ile dönemin Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök arasında geçen telefon görüşmesini düzenlediği bir basın toplantısında kullanması, günümüze kadar uzanan paralel yapılanmanın dinleme yöntemlerini hatırlatıyor.

EL ÖPEN GENEL BAŞKAN ADAYI

DYP iktidarı döneminde Başbakan Tansu Çiller'in sağ kolu olan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Çiller ailesine yakınlığı ile biliniyordu. Öyle ki basın önünde Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in elini öpecek kadar yakınlığı ile bilinen Meral Akşener aynı dönemde çok sayıda tartışmalı karara da imzasını atmaktan çekinmedi.

Merhum Alparslan Türkeş'in kurduğu Milliyetçi Hareket Partisi içinde ilk kez, başka bir siyasi hareket içinden gelen politikacı genel başkanlık yarışını katılması, bir başka siyasi liderin eşinin elini öpmesi parti tabanında rahatsızlığa yol açıyor.
Son Güncelleme: 28.03.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.