Muharrem orucu başladı

15 Kasım 2012 Perşembe 13:45
Muharrem orucu başladı






ERZİNCAN (CİHAN)- Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Muharrem ayı orucunun başladığını söyledi. Düzgün, Bu ayda oruç tutmak, başta Hz. İmam Ali olmak üzere tüm on iki imamlara gösterilen sadakati davranışa dökmektir. dedi.

Muharrem ayı orucu hakkında Erzincan Cemevi'nde basın toplantısı düzenleyen Sadık Düzgün, Muharrem ayı denildiğinde ilk akla gelen Allah rızası için tutulan oruçlarımızdır. Alevi inancına göre bu ay, Allah'ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ve gönülleri insan olma onuru ile yıkama ayıdır. Oruç; insanlara her türlü kötülükleri yaptıran, hırs, nefis, tamah ve şeytani duyguları ıslah etmek için yapılan riyasız ibadettir. Tek kelime ile oruç nefsi ıslah etmektir. şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, şöyle devam etti: Alevilik, uçsuz bucaksız, engin bir sevgi denizidir. Bu denizi oluşturan damlalar birbirlerinin öz kardeşidir. Muharrem ayı boyunca her gün vakfımız yemekhanesinde oruç açma yemekleri verilecektir. Tüm cemevlerimizde, cem ibadetleri ve Muharrem ayı ile ilgili sohbet toplantıları olacaktır. 27 Kasım 2012 Salı günü 11.00 ila 14.00 saatleri arasında vakfımız yemekhanesinde yemek ve aşure ikramı yapılacaktır. Muharrem ayının ulusumuza ve dünyaya barış, kardeşlik getirmesi dileği ile Yüce Allah, tutacağımız oruçlarımızı ve matemlerimizi, yapacağımız tüm ibadetlerimizi kabul eylesin.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.