Numan Kurtulmuş'tan istifa eden HDP'li bakanlara sert yanıt

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş HDP'li bakanların istifası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

22 Eylül 2015 Salı 23:33
Numan Kurtulmuş'tan istifa eden HDP'li bakanlara sert yanıt






Numan Kurtulmuş'tan istifa eden HDP'li bakanlara sert yanıt

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş HDP'li bakanların istifası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

"Sanki bir hükümet bozulmuş, bir hükümet dağılmış gibi bir algı içinde olmaya gerek yok. Sayın Başbakanımız en kısa süre içinde iki bağımsız bakanı bu arkadaşlarımızın yerine atayacak. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımıza bu görevlendirmelerle ilgili teklifini sunacak ve arkasından da görevlendirme yapılarak iki yeni bakan arkadaşımız görevlerine başlayacaklar.

İSTİFALARININ HEDEFİ BAŞKA

Son derece medeni şekilde, hiç bir tartışmaya mahal bırakmaksızın, istifalarını çok kısa bir şekilde gerekçelendirerek ifade ettiler. Arkasından da Sayın Başbakanımız kendileriyle ilgili olarak söyledikleri konularda aynı görüşte olmadığını ifade eden, kendi görüşünü hükumetimizin görüşünü ifade eden bir açıklamayla bu görüşlere katılmadığını, yine son derece medeni ve açık yüreklilikle ifade ederek kendilerine teşekkür ettiler.


Bu değerli bakan arkadaşlarımız bireysel tercihleriyle hükümetten ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra içeride konuşulmamış konuları içeren siyasal dozu son derece yüksek bir basın açıklaması yaptılar. Anlaşılıyor ki bu arkadaşlarımız bu basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatlarla yaptılar. Dolayısıyla bu basın açıklamasında ortaya konulan fikirlerin hiçbir şekilde içeride yansıttıkları fikirlerle bir ilgisi olmadığını ifade etmek isterim. Ayrıca bu basın açıklamasında hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız hakkında ortaya koymuş oldukları fikirlerin hiçbirini kabul etmek mümkün değildir. Bu sözlerin tamamını yakışıksız, eleştiri dozunun üstünde, yersiz bulduğumuzu ifade ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz, şiddetle reddediyoruz."
Son Güncelleme: 22.09.2015 23:37
Anahtar Kelimeler:
Numan Kurtulmuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.