Obama: Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatıyoruz

Terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonların merkez üssü haline gelen Türkiye, Suriye sınırındaki önlemler konusunda Amerikan yönetimiyle işbirliği yapıyor.

08 Aralık 2015 Salı 00:27
Obama: Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatıyoruz






Obama: Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatıyoruz

Terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonların merkez üssü haline gelen Türkiye, Suriye sınırındaki önlemler konusunda Amerikan yönetimiyle işbirliği yapıyor. Bu konu ABD Başkanı Obama'nın da gündeme. Obama geçen hafta California'da düzenlenen saldırının ardından Oval Ofis’ten yaptığı konuşmayla halka seslendi. Terörle olan mücadeleyi kazanacaklarından emin olduğunu vurgulayan Obama, "Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatıyoruz" dedi.


ABD Başkanı Barack Obama, 3. kez Oval Ofis’ten halka seslendi. California'nın San Bernardino kentinde engellilere hizmet veren bir merkezde gerçekleştirilen, 14 kişinin ölümüne yol açan ve DAEŞ’in üstlendiği saldırı sebebiyle kameralar karşısına geçen Obama, terörle mücadele ve bireysel silahlanmaya değindi. ABD'nin terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini belirten Başkan Obama hava operasyonlarına devam edeceğini söyledi. Ayrıca Suriye'ye düzenlenecek bir kara operasyonun ABD'nin yararına olmayacağını vurgulayan Obama, bölgedeki muhaliflere eğitim ve mühimmat sağlanmasına devam edileceğini duyurdu.

DAEŞ’İ TAMAMEN YOK EDECEĞİZ

"Türkiye ile birlikte Suriye sınırını kapatıyoruz" diyen Obama, hayal kırıklığı yaratan Eğit-Donat'ın süreceğini, Müslümanların ise dışlanmamasını istedi. Amerikan Başkanı, ABD sınırları içerisinde ayrımcılığa yerin olmadığını vurgularken, DAEŞ’in İslam’ı kesinlikle temsil etmediğini söyledi. DAEŞ gibi örgütlerin Irak ve Suriye'deki kaos ortamından yararlanarak güçlendiğine değinen Obama, "DAEŞ veya diğer örgütleri yok edeceğiz" dedi.

MÜSLÜMANLAR BİZİM ARKADAŞLARIMIZ

Irak ve Suriye’de uzun ve maliyeti yüksek bir savaşa bir kez daha girmek istemediğini yineleyen Obama, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu mücadeleyi Amerika ve İslam arasında bir savaş olarak tanımlayarak birbirimize sırtımızı dönemeyiz. Bu da DAEŞ gibi grupların istediği bir şey. Onlar cani ve katiller ve onlar nefret dolu ideolojilerine karşı çıkan milyonlarca vatansever ABD’li Müslümanın da aralarında yer aldığı dünyadaki bir milyardan fazla Müslümanın küçük bir kısmını teşkil ediyorlar. Eğer terörizmi yenmede başarılı olmak istiyorsak, Müslüman toplumları şüphe ve nefretle itmek yerine, onları en güçlü müttefiklerimiz olarak görmeliyiz. Onlar bizim arkadaşlarımız!
Son Güncelleme: 08.12.2015 00:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.