Odunpazarı'nda sorunlar Beyaz Masa ile çözüme kavuşuyor

29 Kasım 2012 Perşembe 17:36
Odunpazarı'nda sorunlar Beyaz Masa ile çözüme kavuşuyor






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından uygulanan Beyaz Masa projesi, vatandaşların belediye ile ilgili sorunlarına çözüm buluyor. 'Bugün ki isteğiniz' sloganıyla yürüttüğü projede kapsamında Odunpazarı Belediyesi, yüzde yüz oranında başarı elde etti.

Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların belediye hizmetlerinden beklentilerini, verilen hizmetlerdeki şikâyetlerini, önerilerini ve takdirlerini kolayca iletebilmesi, bunların işlem görmesi, geri bildirimde bulunulması, kayda girmesi amacıyla kurulan Beyaz Masa, vatandaşla belediye arasında köprü işlevi görüyor. Bugünkü İsteğiniz sloganıyla vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini dinleyen ve ilgili birimlere aktaran Beyaz Masa, telefon ve internet ortamından vatandaşların belediyeye gelmeden işlem yapmaları nedeniyle de tercih ediliyor.

Beyaz Masa'ya, 2012 yılının ilk 11 aylık periyodunda 2 bin 974 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların 2 bin 949'su çözüme kavuşturuldu. Çözüme kavuşturulan konular hakkında başvuru sahiplerine istedikleri iletişim aracı vasıtasıyla geri bildirimler yapıldı. Yapılan başvurulardan 25 tanesi başvuru sahipleri tarafından iptal edildiği için işleme alınmadı.
11 aylık dönemde 823 başvuruyla ilk sırada yer alan Fen İşleri Müdürlüğü'nü, 392 başvuruyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ve 353 başvuru ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü takip etti.

Dilekçe ve başvuru belgelerinin bilgisayarda kayıt altına alındığı Beyaz Masa'da her evrağın üzerine sevk edildiği müdürlüğün ismi, sevk tarihi ve takip numarası yazılıyor. Böylece başvuru sahiplerinin telefonla ilgili müdürlüğü arayıp takip numarasını söyleyerek işleminin ne durumda olduğunu öğrenmesi sağlanıyor.

444 26 00 numaralı telefondan istek, şikâyet ve önerilerin aktarabileceği Beyaz Masa'ya ya da www.odunpazari.bel.tr adresinden de ulaşılabiliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.