Okur - Yazar Okulu kapılarını açıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 10:56
Okur - Yazar Okulu kapılarını açıyor






BURSA (CİHAN)- Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ile gerçekleştirdiği 'Okur Yazar Okulu', 3 Kasım tarihinde Tasavvuf Kültürü Okulu ismiyle başlıyor.

Okur Yazar Okulu, 2012-2013 döneminin tanıtım toplantısı Osmangazi Belediyesi Seyid Usul Kültür Merkezi'nde yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak bu dönem tarihi kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra somut olmayan kültürel mirasa da sahip çıktıklarını söyledi.

Mevlana Şiir Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, Feraizcizade Şakir Efendi Oyun Yazma Yarışması gibi organizasyonlarla kültürel değerlere sahip çıktıklarının altını çizen Dündar, şöyle konuştu: Geçen yıl Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte düzenlediğimiz Okur Yazar Okulu yoğun ilgi gördü. Bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okuma yazmaya meraklı gençlerimiz, onların yıllardır emek verdikleri düşünce ve tecrübelerinden yararlanma imkânı bulacak. Kitaplarını okudukları yazarları ve bilim adamlarını tanıyacak, konuşma fırsatı bulacaklar. Kursu tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.

Bu yıl ilk kez Tasavvuf Kültürü Okulu ismiyle yeni bir program başlatıldığını ifade eden Dündar, Bursa'nın tarihi ve manevi şahsiyetlerinin bilim adamları, yazarlar ve kanaat önderlerinin de katılımıyla yeni nesle tanıtılacağını vurguladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Efe Baki de kültür sanata verdiği destek nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Osmangazi Belediyesi'nin her zaman kültür ve sanata destek verdiğini ve ortaya koyduğu çalışmalarla bu alanda önemli katkılar sağladığını anlatan Efe, Okur Yazar Okulu'nun da böyle hayat bulduğunu ifade etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Okur Yazar Okulu'na 320 kişinin başvurduğunu anlatan Efe, ilk kez düzenlenecek Tasavvuf Kültürü Okulu içinde kayıtların 5 Kasım tarihine kadar devam edeceğini kaydetti. İki programa toplan 24 yazar ve düşünürün katılarak kursiyerlerle buluşacağını vurgulayan Efe, programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin belge alacaklarını dile getirdi. Okur Yazar Okulu'nun 3 Kasım, Tasavvuf Kültürü Okulu'nun da 15 Kasım'da başlayacağını anlatan Efe, programların 8 ay devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.