Osmaniyeli terziler teknolojiye direniyor

12 Temmuz 2011 Salı 15:55
Osmaniyeli terziler teknolojiye direniyor






Osmaniyeli terziler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan mesleklerini yaşatmak için direniyor.

40 yıldır terzilik yapan Kadir Demir, bütün olumsuzluklara rağmen müşteri memnuniyetine bağlı yapılan hiçbir işin ölmeyeceğine inandığını söyledi.

Osmaniye'de terziler derneğini 200'den fazla kayıtlı üyesi olduğunu kaydeden Kadir Demir, şimdilerde mesleği öğrenmeden iş yeri açanlar olduğunu ifade etti. Demir, Mesleği severek yapan, müşteri memnuniyetini göz önünde tutarak işini yapan terzi sayısı 10'u geçmez.

Çırak bulmakta zorlanıyoruz. Eleman yetişmiyor. Bazıları sadece fermuar dikmesini biliyorsa gidiyor 'ben makineciyim' diyor ve bu da terzicilik noktasında insanların yetişmesini engelliyor. şeklinde konuştu.Mesleğin son temsilcilerinin kendi kuşakları olduğunu belirten İsa Çolak ise 1983 yılından beri terzi olduğunu belirterek, Terziler artık tamircilik yapıyor.

Terzilerin büyük bir çoğunluğu artık giyim firmalarının ayak işlerini yapıyor. Eskisi gibi elbise diktirmeye gelenler yok. Mesleğin önü kapalıdır. Benim yanımda çalışan oğlum bile artık mesleği icra etmek istemiyor. Çünkü meslekte bir gelecek görmüyor. ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.