Polis kayıp silah ve çalıntı araçların peşinde

Artan terör olaylarının ardından polis yurt genelinde çalınan ve kaybolan otomobillerle ile tabancaların peşine düştü. Tobla korkutucu boyutta

19 Mart 2016 Cumartesi 00:46
Polis kayıp silah ve çalıntı araçların peşinde






Polis kayıp silah ve çalıntı araçların peşinde


Türkiye'de kayıp ve çalıntı silahlar ile çalıntı otomobillerin bulunması için büyük bir operasyon başlatıldı. Polis kayıtlarına göre kayıp ve çalıntı silah sayısı 91 bine ulaştı.

TERÖR OLAYLARINDA KULLANILDI MI?

Son aylarda artan terör olaylarının ağırlıklı kayıp ve çalıntı araçlarla gerçekleşmesi üzerine emniyet birimleri bu araçları sıkı takibe aldı.
aşkent’te son 5 ayda gerçekleşen 3 terör saldırısı, kayıp ve çalıntı araçlar ile şahısları yeniden gündeme taşıdı. Bir yandan saldırıları önlemek ve aydınlatmak için çaba harcayan Emniyet, diğer yandan da, bu tür saldırılarda yoğun olarak kullanılan kayıp araç ve plakaların peşinde. İçişleri Bakanlığı’nın verileri ise sorunun boyutlarını ortaya koyuyor. İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama (KİHBİ) Daire Başkanlığı’nın 2015 raporuna göre, sadece bir yılda 227 bin 368 kayıp araç bildirimi yapıldı.

91 BİN SİLAH KAYIP

Araçların yanı sıra, 2015 yılı içinde 703 bin 749 kayıp ve çalıntı plaka bildirimi de KİHBİ kayıtlarına girdi. Çeşitli suç olaylarında, çalıntı ve sahte plakalar yoğun olarak kullanılıyor. Kayıtlara göre, Türkiye'de kayıp olduğu bildirilen ve aranan silah sayısı da 91 bin 120’yi buluyor.

Kayıp kişi ve kimlikler de aranıyor

Silah ruhsatından araç tesciline, sürücü belgesinden kurum kimliğine kadar bir yılda bildirimi yapılan kayıp kimlik belgelerinin sayısı 1.5 milyonu geçti.2016 başı itibarıyla polis kayıtlarında 8 bin 017, jandarma kayıtlarında da bin 398 kişi “kayıp” görünüyor. Emniyet ekipleri, kayıp insanlar üzerinde de araştırma yapıyor.


Son Güncelleme: 19.03.2016 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.