Ressam Burhan Doğançay Turgutreis'te toprağa verildi

19 Ocak 2013 Cumartesi 18:57
Ressam Burhan Doğançay Turgutreis'te toprağa verildi






MUĞLA (CİHAN)- Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 84 yaşındaki dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay, Muğla´nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde toprağa verildi. Yalı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine eşi Angela Doğançay, kardeşleri Ayten Doğançay ve Tülin Sina Özbudak, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğançay'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, polisler ve diğer vatandaşların omuzlarında önce Turgutreis'te eşinin adını verdiği Villa Angela'ya götürüldü. Burada eşi, Doğançay´ın sevdiği kedisini cenaze aracının yanına getirerek bir süre sevdi. Burhan Doğançay, burada yapılan duanın ardından Karabağ Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Doğançay Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Duran, yaptığı konuşmada Doğançay'ın dünyaca tanınmış sanatçılardan biri olduğunu belirterek, Onun hayatının önemli bir kısmı önce İstanbul, sonra Paris ve New York'ta geçti. Son zamanlarda Turgutreis'te kalmak istediğini belirtmesi, burası için çok güzel. Biz de vasiyeti üzerine Doğançay'ı burada son yolculuğuna uğurluyoruz. dedi.

Yeğeni Ali Özbudak ise Burhan Doğançay'ın çok büyük bir sanatçı olduğunu söyleyerek, Hem ailemiz hem de Türkiye için çok büyük bir kayıp. Mekânı cennet olsun. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.