Roman Federasyonu Başkanı, öğrencilerle bir araya geldi

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:00
Roman Federasyonu Başkanı, öğrencilerle bir araya geldi






İSTANBUL (CİHAN)- Türk Roman Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç, öğrencilerle bir araya geldi. Roman açılımı kapsamında seminer veren Çekiç, öğrencilere Roman vatandaşların yaşantısını anlattı.

Fatih Koleji, 'Dünya İnsanlık Onuru Günü' dolayısıyla bir seminer düzenledi. Türk Roman Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç seminerin konuğu oldu. Çekiç, Roman vatandaşlar hakkında bilgi verip, öğrencilerin sorularını cevapladı. İnsanların kafalarında oluşturulmaya çalışılan yapılarımız farklıdır. diyen Çekiç, Bir diğerinin ötekinden tek farkı yaşam alanında sunulan farklardır. Yasalarla dahil bazı insanlar ve gruplar maalesef ötekileştiriliyor. Biz bu sıkıntıyı yaşayan toplumun üyeleriyiz. Bizim varlığımız vatandaş olabilme konusunda bile sıkıntı oluşturuyordu. Ama bunlar bizim ülkemizde aşıldı artık. şeklinde konuştu.

Çekiç, bir öğrencinin medyanın Roman vatandaşlara yönelik algısını nasıl bulduğu yönündeki sorusunu şöyle cevapladı: Roman toplumu dünyada ve Türkiye'de ne ekonomik ne de siyasi bir gücü temsil ediyor. Roman vatandaşlar bir olaya karıştığında hemen kimliğini öne çıkararak haber olur. Ama bir başkası bir şey yaptığında onun etnik kimliği yazılmaz.

Dünya genelinde Romanlara nasıl bakıldığı sorusu üzerine Çekiç şu açıklamalarda bulundu: Macaristan'da sırf Roman olduğu için öldürülen insanlar var. Fransa'ya çalışmak üzere giden Romanları oradan çıkarttılar. Romanlar 2. Dünya Savaşı sırasında katledilen ikinci büyük topluluktur. Romanlar üzerinde de büyük bir soykırım yaşanmıştır. Bugün Avrupa'nın birçok bölgesinde Romanlara karşı bir gelişme yaşanıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.