Samsun'da akşam ezan erken okundu

17 Ağustos 2012 Cuma 16:34
Samsun'da akşam ezan erken okundu






Olay, dün Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde meydana geldi. Samsun'da dün 19.42'de okuması gerek ezan, cami imamının dalgınlığına gelmesiyle 19.34'te, 8 dakika erken okundu. Durumu fark eden mahalleli orucunu açmazken, imam saat 19.42'yi gösterdiğinde ezanı tekrar okudu. Durum sonrasında mahallede yaşayan birçok vatandaş, durumu fark ettiklerini ve oruçlarını bozmadıklarını belirtti. 

Mahalle sakinlerinden 77 yaşındaki emekli müfettiş Salim Aktuz, ezanın okunmasının ardından hemen saate bakarak orucunu açmadığını söyleyerek, "Ben ezanın erken okunmasının farkına hemen vardım ve orucumu açmadım. Saate bakarak vaktin dolmasını bekledim. Ben orucumu açmadım ama açmış olan vatandaşlarımız olabilir" dedi. 

68 yaşındaki emekli Hayri Özdemir ise bu tür durumların yaşanabileceğini söyleyerek, "Ben erken okunmasının farkına vardım. Ancak her insan farkına varmamış olabilir. İmamımızı hemen suçlamanın bir anlamı yok. Herkes hata yapabilir" diye konuştu. 

Atakum İlçe Müftüsü Adem Sayılır ise konudan haberdar olmadığını belirterek, araştırmalar sonucunda gerekenin yapılacağını söyledi. Sayılır, "Benim durumdan haberim yoktu. Herhangi bir şikayet eden olmadı. Konuyu hemen araştırmaya alacağım. Görevlileri ve mahalleli ile görüşüp araştırmalar yapacağım. Araştırmalar neticesinde gereken işlem neyse o işlemi uygulayacağız. Ayrıca mahallede orucunu erken açan var ise, gününe gün tutması gerekiyor" açıklamasında bulundu.  
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.