Samsun'un ilk hayvan ambulansı hizmete girdi

05 Ocak 2012 Perşembe 15:02
Samsun'un ilk hayvan ambulansı hizmete girdi






 Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilciliği'nin öncülüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan kentin ilk hayvan ambulansı hizmete girdi. Sahil yolu Samsunum-1 gemisi önünde yapılan ambulansın hizmete giriş töreninde hayvanseverler duygulu anlar yaşadı.
HAYTAP Samsun İl Temsilcisi Gül Turan ile çok sayıda hayvanseverin katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ambulansı toplumda topyekün duyarlılığın tırmandırılması için hizmete koyduklarını söyledi. Kentte çevre ve hayvan haklarının korunması anlamında tüm duyarlılıkları gösterip çağdaş bir şehir haline gelme süreci yaşandığını ifade eden Yılmaz, Sokak hayvanlarının kent içindeki trafik ve keşmekeşlikten etkilenerek yaralandıklarına hep birlikte tanık oluyorduk. O yaralı hayvanların içinde bulundukları mağduriyet hallerinde onların yerden kaldırılıp bir veteriner müdahalesine götürülmemesini görüyorduk. Bu durum yüreğimizi acıtıyordu. HAYTAP'ın katkı ve çabalarıyla belediyemizde bir duyarlılık oluşturuldu. Bu duyarlılığın sonucunda da çözümün iyi bir hayvan ambulansından geçtiğini düşündük ve birlikte bu hayvan ambulansını hizmete soktuk. Vatandaşlarımız artık bu konuda böyle bir sistem olduğunu bilmelidir. dedi.
Ambulansın gecikmesi veya aksilik olması halinde itfaiyenin devreye gireceğini, insan kurtarmada gösterilen duyarlılığın aynı şekilde hayvanlar için de ortaya konacağını vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, katkılarından dolayı HAYTAP üyelerine de teşekkür etti.
Hayvanlarla ilgili yürüttükleri diğer projeleri de anlatan Yılmaz, şunları söyledi: Hayvanın gezdiren vatandaşların onları kısa bir süre bırakılabilecekleri bir alan talebi üzerine Mert Kafe'nin arkasında bir muhafaza alanı oluşturuyoruz. Ayrıca Eski Ankara yolunda Badırlı köyünün 8 km uzağında bu tür sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun yapılacağı bakımevinin inşası için 150 dönümlük bir alanımız var. Etrafını çevirdik. Barınma evlerini, sulaklarını, hayatiyetlerini sürdürebilecekleri donanımları tamamlamaya çalışıyoruz. Bir ay içinde tamamlayıp hayvanlarımızı oraya taşıyacağız. Sokaklarda gördüğümüz bütün hayvanları da oraya götüreceğiz. Orada hem sağlık kontrollerinden geçirip, kısırlaştırıp hayatlarına devam edecekler.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilcisi Gül Turan çok duygulandığını belirterek, Bu ambulans hizmeti, Türkiye'de bir ilktir, tarihtir. Samsun artık kendisini aştı. Milli park ölçütlerinde bir hayvanat bahçesi üzerinde çalışıyor. 61 yaşındayım ve hayatımda aldığım en büyük ödül bu. Hiçbir ağlatamadı beni ama ambulans dün gece beni çok ağlattı. Sonsuz sevinçliyim. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.