Sason Kaymakamlığı 'Çadır okul' haberini yalanladı

08 Kasım 2012 Perşembe 17:25
Sason Kaymakamlığı 'Çadır okul' haberini yalanladı






BATMAN (CİHAN)- Batman'ın Sason ilçesinde Çağlı köyü, Kuskuncuk mezrasında bazı medya organlarında yer alan 'Batman'da çadırda eğitim' başlıklı haberin yalan haber, haberde belirtilen hususların ise gerçek dışı ve iftira olduğu bildirildi.


Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama da; 05-06-07 Kasım 2012 tarihlerinde yerel ve ulusal basında, internet haber sitelerinde Batman'da Çadırda Eğitim haber başlıklarıyla yayımlanan haber üzerine habere konu olan ilçemiz Çağlı köyü Kuskuncuk mezrasında okul bulunmadığından dolayı 17 öğrencinin yaklaşık iki aydan bu yana çadırda eğitim gördükleri hususu ile ilgili Kaymakamlığımızca yapılan görüşme, ziyaret ve incelemelerde söz konusu mezraya 2,5 ve 3 km mesafelerde Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Okulu, Yücebağ Posta İlkokulu ve Ortaokulu ile Yücebağ İlkokulu ve Ortaokulu olmak üzere 3 okulun bulunduğu; bahse konu olan ve okula gitmeyen öğrenci sayısının 17 değil 12 olduğu, bu köyde 1-2-3 ve 4. sınıflara kayıtlı 12 öğrenci; 5-6-7 ve 8. sınıflara kayıtlı 10 öğrencinin bulunduğu; tüm bu öğrencilerin Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Okulu'na kayıtlı olduğu, öğrencilerin okula taşınması amacıyla Kaymakamlık tarafından servis sağlandığı, 5-6-7 ve 8. sınıflara kayıtlı öğrencilerin Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Okulu'na devam ederken 1-2-3 ve 4. sınıflara kayıtlı öğrencilerin veliler tarafından okula gönderilmedikleri; Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Okulu Müdürlüğü tarafından bu öğrencilerin okula devamlarının sağlanması amacıyla velilere 4 kez devamsızlık mektubu gönderildiği, velilerin ziyaret edilerek yapılan ikna ziyaretlerine ilişkin tutanakların tutulduğu ancak tüm çabalara rağmen velilerin 1-4. sınıflara kayıtlı 12 öğrenciyi okula göndermedikleri; iki ay boyunca çocukların çadırda eğitim gördükleri ile ilgili ifadelerin yalan olduğu, basında belirtilen tüm hususların gerçek dışı ve iftira olduğu anlaşılmıştır. denildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.