Sertifikalı aşçılar hünerlerini sergilediler

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
Sertifikalı aşçılar hünerlerini sergilediler






ADANA (CİHAN)-
Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen SODES kapsamında desteklenen Yeni Ufuklar Eğitim ve Kültür Merkezi başlıklı projesi, Kiremithane Ahmet Yesevi Kültürevi´nde yemek yarışması ve kapanış toplantısı ile tamamlandı.

Aşçılık kursu sonunda yapılan yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Yüreğir Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Bozkurt, Zülfü Çelik, Burhan Ülger Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin jüri üyesi olduğu yarışmalar sonucunda Serap Özarslan birinci, Mehmet Ali Bal ikinci, Mehmet Özarslan üçüncü oldu.

Yüreğir de SODES projelerinin başarıyla uygulandığını belirten Başkan Mahmut Çelikcan Çelikcan bu kurslar sayesinde birçok insanın meslek sahibi olduğunu belirtti. Kurslar hakkında bilgiler veren Başkan Çelikcan `Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültürevi'nde bir derslik ve 3 mesleki eğitim atölyesi oluşturuldu. Proje kapsamında oluşturulan atölyelerde aşçılık, kuaförlük, cam seramik ve iş makinesi operatörlüğü dallarında her bir dalda 25 kişi olmak üzere toplamda 100 kişiye sertifikalı mesleki eğitim verilmesi amaçlanmıştı. Projenin uygulama sürecinde öngörülen performans hedeflerinin üzerine çıkıldı. SODES desteği ve Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde yeni açılan merkezde 78 kişiye kuaförlük, 30 kişiye de cam seramik, 92 kursiyere aşçılık ve 52 kişiye de iş makinesi operatörlüğü eğitimi verildi. İş makinesi operatörlüğü kursunun pratik eğitimleri Yüreğir Belediyesi Yol İşleri Şantiyesinde gerçekleştirildi.´ dedi.

Projenin kapanış töreninde sertifikalarını alan kursiyerler iş hayatında yeni imkânlara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ` Bu kurslar sayesinde iş bulma şansımız oldu. Arkadaşlarımız iş sahibi oldular. Kursları düzenleyenlere teşekkür ederiz.´ dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.