TEİAŞ Genel Müdürü İstifa Etti

Bakan Yıldız TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır’ın da istifa ettiğini duyurdu.

06 Nisan 2015 Pazartesi 10:42
TEİAŞ Genel Müdürü İstifa Etti






            TEİAŞ Genel Müdürü İstifa Etti

   Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta yaşanan ve yurdun tamanına yakınını elektriksiz bırakan kesinti ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Yıldız, bağlantı hattı çalışmaları nedeni ile 5 tane iletim hattı devre dışı kaldığını belirterek “Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı’nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor.” dedi.
“MÜHENDİSLİK AÇISINDAN UZUN BİR SÜRE DEĞİL”
“Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor” diyen Bakan Yıldız; kesintinin yaşandığı sürenin mühendislik açısından uzun bir süre olmadığı savundu ve kesintinin nedenini ortaya çıkarmak için yürüttükleri çalışmayı dün akşam itibari ile tamamladıklarını belirtti.
Bakan Yıldız “Bu teknik arıza bir iletim hattında başlamıştır. Bununla ilgili bütün detaylar teknik taraflar ile paylaşılacaktır” dedi.
Bakan Yıldız TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır’ın da istifa ettiğini duyurdu.
Kemal Yıldır 2009 yılından beri bu görevi sürdürüyordu.
Son Güncelleme: 06.04.2015 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.