Teröristler bunu hiç beklemiyordu: Halk isyan etti

PKK'nın provakasyona yönelik kanlı baskını ters tepti. Tunceli'deki karakol baskını için önceden hazırlanan kameramanlar, figüranlar, HDP'li tanık vekil işe yaramadı. Tunceli sonrası Mardin ve Şırnak'ta örgüte tokat gibi cevap halktan geldi

05 Eylül 2015 Cumartesi 10:20
Teröristler bunu hiç beklemiyordu: Halk isyan etti






Teröristler bunu hiç beklemiyordu: Halk isyan etti

Terör örgütü PKK'nın yeniden başlattığı kanlı saldırılara bölge halkı adeta isyan etti. Kamu yatırımlarını, yolları ve köprüleri hedef alan saldırılara tepki gösteren vatandaşlar yollara döküldü. Şırnak ve Mardin'de PKK terörünü kınayan vatandaşlar şiddet eylemlerine son verilmesini istedi.

TUNCELİ'DE AĞIR DARBE

Dün Tunceli şehir merkezinde teröristlerle polislerin arasında çıkan çatışma anının görüntülerini konuşurken, HDP'li vekil, öldürülen PKK'lılara koştu.PKK'nın artan şiddetine karşı bölge halkı ise isyan bayrağını çekti. Şemdinli'deki iki köprünün havaya uçurulmasının ardından 400 köylü yollara düşüp, terörü protesto etti.

Tunceli şehir merkezindeki polis karakolu önünde teröristlerle polis arasında çatışma çıktı. Yüzlerce kişinin film izler gibi izlediği çatışmada, bir polis şehit oldu, biri polis 3 kişi yaralandı. Çatışmada 2 PKK'lı da öldürüldü. PKK’lıların öldürülme anı da kameralara anbean yansıdı. Çatışmada kurşunlarla yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

PKK'YA İSYAN BAYRAĞI

Önceki gün Şırnak’ta uzman çavuşu PKK’lılardan kurtaran vatandaşlar, dün de iki köprünün havaya uçurulması üzerine Hakkari’de isyan bayrağı açtı. 400 köylü terör örgütünün saldırılarını protesto etti.

Ortaya çıkan telsiz konuşmalarında PKK’lıların “Gerekirse halkı da vurun”, ”Halkın hizmet almasını engelleyin” şeklindeki konuşmalarının böğle halkı da farkına vararak isyan bayrağı açtı. Mardin il merkezinde ise kendi arasında örgütlenen gençler ellerinde Türk Bayrakları ile terörü progtesto etti.

400 KÖYLÜ EYLEMDE

Önceki gün Şırnak'ta eşi ve çocuklarıyla hastaneden dönen uzman çavuşu PKK'lıların elinden kurtaran bölge halkı dün de Hakkari'de teröre isyan bayrağı çekti.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Konur Vadisi'nde yer alan iki köprü PKK'lı teröristler tarafından havaya uçurulunca 400 köylü protesto yürüyüşü yaptı.

ASKERLER ALKIŞLANDI

PKK yüzünden sağlık hizmeti alamaz hale gelen çocuklarını okula gönderemeyecek hatta ekmek bulmak için kuyruğa giren halk teröristlerin kanlı elini üzerlerinden çekmesini istiyor.Protesto yürüyüşü sırasında bölgeye gelen askerler, köylüler tarafından alkışlarla karşıladı. Kalabalıktan, 'En büyük asker bizim asker' sloganı yükseldi.

PKK'NIN TELSİZ KONUŞMALARI

Teröristlerin telsiz konuşmalarında hedef gözetmeksizin halkın da vurulması gerektiği ifadeleri ve “bölgedeki halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi tarafımıza çekelim” dedikleri ortaya çıkmıştı.

BEBEĞİNİ GÖREMEDEN

Saldırıda şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale'nin 1 ay önce doğan bebeğini görmek için terör olayları nedeniyle izin alamadığı ortaya çıktı. Adana’daki ailesi acı haberi televizyondan öğrenirken anne Makbule Kale ve felçli baba Beşir Kale fenalık geçirdi.

HDP'Lİ VEKİL PKK'LIYA KOŞTU

HDP'li Alican Önlü, Tunceli'de karakola saldırdıktan sonra yaşanan çatışmada öldürülen PKK'lı teröristlerin cesetlerini almaya koştu. Henüz savcı bile gelmeden olay yerine ulaşan HDP'li Önlü cesetleri kucakladı.
Son Güncelleme: 05.09.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.