Turistler, otellerin Türk gecelerinde ebru yapmayı öğrenecek

29 Kasım 2012 Perşembe 17:43
Turistler, otellerin Türk gecelerinde ebru yapmayı öğrenecek






Antalya'nın Manavgat ilçesinde folklorik bebekten sonra geleneksel Türk el sanatlarından ebrunun da turizme kazandırılacağı belirtildi. Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü(HEM) Hüseyin Geyikoğlu, açtıkları ebru kurslarıyla Avrupalıların Türk kağıdı ismiyle bilinen ebruyu turizme kazandıracaklarını söyledi. Otellerin Türk geceleri ve kültür merkezlerine gelen turistlere ebrunun nasıl yapıldığını göstereceklerini belirten Geyikoğlu, Türk gecelerinde turistlere çiçek, hatip, gelgit, şal, taraklı, Battal ve Bülbül yuvası ebrularının yapımı uygulamalı bir şekilde göstereceklerini kaydetti. Tatile gelen turistlerin geleneksel Türk sanatını yakından tanımalarının kültür turizmi için önemli olduğunu belirten Geyikoğlu, Manavgat'ta ebru yapımına tatile gelen ve yerleşik yabancıların ilgisinin yüksek olduğunu söyledi. Geyikoğlu, Tatile gelen yabancı konukların ülkelerine dönerken bize ait kültürümüzü yakından tanımasını istiyoruz. Bunu folklorik bebekle yaptık. Ebruda da yaparak kültürümüzün ne kadar derin kökleri olduğunu dünyaya göstermek istiyoruz. diye konuştu.
Side Müzesi Güner Kozdere, turistlerin, geleneksel Türk el sanatını yakından tanımasını için Akdeniz Üniversitesi ile birlikte müzede 2 defa ebru yapımı ve sergi açımı yaptıklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.