Türkiye'de islam adına katliam planı

Türkiye'yi hedef alan terör örgütü IŞİD'in kanlı eylem planı telsiz konuşmalarına yansıdı. Seçim öncesi katliam planı ise uygulanamadı

26 Mart 2014 Çarşamba 08:41
Türkiye'de islam adına katliam planı






Türkiye'de islam adına katliam planı

Suriye'yi kan gölüne çeviren iç savaşta yeşeren Irak Şam İslam Devleti adlı El Kaide kuklası terör örgütünün, Türkiye'de bombalı saldırılara hazırlandığı ortaya çıktı. IŞİD'in Telsiz konuşmalarından elde edilen bilgi tüm emniyet birimlerine dağıtıldı. Seçimlerden önce mitingleri kana bulamayı planlayan örgütün bu girişimi şimdilik sonuçsuz kaldı. Sınır bögelerinde alınan önlem ise en üst düzeye çıkarıldı.

TÜRBEYİ VURACAKLAR

Suriye sınırları içerisinde yer alan Türkiye toprağı Süleyman Şah Türbesi'ni halen kuşatma altında tutan IŞİD'li teröristlerle, Suriyeli Türkmenler arasındaki çatışmalar sürüyor.
Al Jazeera'dan Erman Yüksel'in haberine göre türbenin yer aldığı Karakozak köyündeki Türkmen Kerama (Onur) Tugayı Komutanı Zekeriya Karslı, IŞİD üyelerinin telsiz konuşmalarında saldırı planından bahsettiklerini ancak grup içindeki bazı kişilerin bu fikre karşı olduğunu ve bölgeden çekilme talebinde bulunduğunu belirtti.
 
Karslı'ya göre bazı IŞİD üyeleri türbeye saldırının 'gereksiz ve riskli' olduğunu öne sürerek Karakozak köyünü terk etti.
Türkmen komutan türbenin etrafındaki IŞİD kuşatmasının devam ettiğini ve muhalif gruplarla IŞİD arasındaki çatışmaların da sürdüğünü söyledi.
 
Ciddi kayıplar verdikleri ve cephanelerinin tükenmesi sebebiyle köyden 3 kilometre geri çekilmek durumunda kaldıklarını kaydeden Karslı, çatışmada bölgedeki IŞİD lideri Ebu Haşim El Suudi'nin yaralandığını belirtti.
Türkiye’nin sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan ve Suriye sınırları içerisinde yer alan Süleyman Şah türbesinin bulunduğu köy de 13 Mart’ta IŞİD'in eline geçmişti. IŞİD, 22 Mart Cumartesi günü türbeyi koruyan Türk askerleri üç gün içinde çekilmezse saldırı yapacağını duyurmuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.