Türkiye'den Yemen liderine 'iktidarı devret' çağrısı

24 Mayıs 2011 Salı 23:08
Türkiye'den Yemen liderine 'iktidarı devret' çağrısı






 

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, KİK girişimi kapsamında iktidarı devretme planından son anda çark etmişti. Ankara, Yemen yönetimini sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çağırdı.

Yemen'de Ocak ayından bu yana devam eden toplumsal olaylar, Salih'in iktidarı devretme planından geri adım atmasının ardından aşiret üyesi milislerle askerler arasında çatışmaya dönüşmüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Yemen'deki olayların giderek derinleşen ve müzminleşen bir siyasi krize dönüşmesinden büyük endişe duyulduğu belirtildi.

"KİK GİRİŞİMİNİN SON ANDA AKİM KALMASINI HAYAL KIRIKLIĞIYLA KARŞILIYORUZ"

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yemen halkının ve kurumlarının birlik ve beraberliğini tehdit eden mevcut kriz, ülkenin zaten elverişsiz durumda bulunan ekonomik koşullarını daha da ağırlaştırmakta, güvenlik ve asayiş durumunu bozmakta, halkın günlük yaşamını ve temel hizmetlere erişim imkanlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu çerçevede, ülkedeki siyasi tıkanıklığın aşılmasını teminen Körfez İşbirliği Konseyi tarafından başlatılan ve uluslararası toplumun desteklediği arabuluculuk girişiminin son anda akim kalmasını derin üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşılıyoruz.

Dün Başkent Sana'da meydana gelen çatışmalar, mevcut krize en kısa sürede bir çözüm bulunmadığı takdirde, Yemen'de durumun daha vahim boyutlara tırmanabileceğine işaret etmektedir.

Bu çerçevede, Yemen'deki tüm tarafları şiddetten uzak durarak, itidal ve aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz. Ülkede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilmesi; düzenli ve barışçıl bir değişim sürecinin başlatılması için Yemen Yönetiminin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini ve KİK girişimine yönelik taahhütlerini biran önce yerine getirmesini bekliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.