Vali Daşöz: Mesirin UNESCO korumasına girmesi Manisa için dönüm noktası

07 Aralık 2012 Cuma 10:44
Vali Daşöz: Mesirin UNESCO korumasına girmesi Manisa için dönüm noktası






MANİSA (CİHAN)- Vali Halil İbrahim Daşöz, UNESCO'nun Mesir Festivali'ni İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine almasının Manisa için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Festivalin bu listeye girebilmesi için 2010 yılında teklif yapıldığını hatırlatan Daşöz, mutlu sona ulaşıldığını kaydetti.

Manisa'nın en önemli tanıtım araçlarından biri olan ve bu yıl 473.'sü kutlanacak Uluslararası Mesir Festivali'nin dünyada daha çok bilinen, tanınan bir hüviyete kavuşmuş olduğunu dile getiren Vali Daşöz, Bundan sonra festivalin tanıtım gücünün ve dünya çapında bilinirliğinin daha da artacağına inanıyorum. dedi. Manisa´nın bu ve buna benzer listelere girmesi gereken çok önemli değerleri olduğuna değinen Daşöz, Örneğin 500 yıldır devam eden Ayvaz Dede Festivali, Kula evleri, antik döneme ait çok önemli eserler var. Ayrıca Manisamız, şehzadeler şehri. Tanıtım, altyapının geliştirilmesi, önemli merkezlerin ve müzelerin kazandırılması, koruma planlarının yapılması, bütün bunlar turizmi geliştirmeye büyük katkılar sağlayacak. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.