Yaktılar, yıktılar, bıçakladılar, talan ettiler ama....

Kobani eylemcilerinden yakalanarak hakim karşısına çıkarılan 105 kişiden sadece 1 tanesi tutuklandı. PKK'lı vandallar yeniden aramızda..

11 Ekim 2014 Cumartesi 03:30
Yaktılar, yıktılar, bıçakladılar, talan ettiler ama....






Yaktılar, yıktılar, bıçakladılar, talan ettiler ama....

Terör örgütü PKK'lı vandallar İstanbul'da bayramın mübarek Kurban Bayramı'nın son günü başlattığı saldırılar sonrası polis 105 zanlıyı yakalayarak adalete teslim etti. 11'i polis 105 vatandaşı yaralayan, yüzlerce işyerini, kamu binalarını talan eden, hastanaleri basan, otobüsleri yakan vandallardan sadece 1 tanesi tutuklandı. 104 zanlı ise mahkeme ratafından serbest bırakıldı. Bu sadece İstanbul'da olanlar. Ya diğer iller?


KOBANİ BAHANESİYLE VANDALLIK VE YAĞMA


Terör örgütü yandaşlarının gözü dönmüş saldırıları BDP'li olgun siyasetçi Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla başladı. Terör örgütü yandaşları Demirtaş'ın çağrısından sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri ile İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Adana, Mersin ve çok sayıda ilde ortalığı ateşe veren PKK'lılar için vatandaş 'Yakalansınlar cezasını çeksinler' diye beklerken adalet polisin yakaladığı zanlıları 'Tutuksuz yargılamak' üzere serbest bıraktı. Üstelik daha olaylar, saldırılar ve gösteriler dinmeden..

1 KİŞİ TUTUKLANDI, DİĞERLERİ SERBEST


Konuya bugün geniş yer ayıran AKŞAM Gazetesi, Devrim Tosunoğlu imzasıyla verdiği haberde çarpıcı bilgiler var. Kobani'yi bahane ettiler. Önlerine gelen her şeyi ateşe verdiler. Olaylarda 11'i polis 150 kişi yaralandı. 105 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerin 104'ü serbest kaldı, bir kişi ise tutuklandı.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle İstanbul'da çıkan olaylarda 164 kişi gözaltına alındı. 3'ü silahla olmak üzere 11'i polis 150 kişi yaralandı. Adliyeye sevk edilen 105 kişiden sadece 1'i tutuklandı. Kobani'ye IŞİD bayrağı asılmasından sonra HDP ve PKK'nın çağrısı üzerine Türkiye geneline yayılan protesto gösterilerinin İstanbul'a faturası ağır oldu. Olayların başladığı 7 Ekim 2014 günü; Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda çıkan olaylarda 98 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 30 kişi yaralandı. Yaralananlar arasındaki 8 polisten 3'ü silahla vurularak yaralandı. Polisin TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği olaylarda çok sayıda araç ve işyeri ateşe verildi. Belediye otobüsleri yakıldı. Sultanbeyli ve Sultangazi'de olaylara müdahale eden polislere pompalı tüfeklerle ateş açıldı, bazı polis merkezlerine de uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 8 Ekim 2014 günü de aynı bölgelerde eylemler devam etti. Akşam saatlerinde yoğunlaşan ve gece boyunca devam eden eylemlerde şiddet olaylarına karışan 66 kişi gözaltına alındı. 3'ü polis 52 kişi yaralandı.

105 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Emniyette sorguları tamamlanarak ilgili savcılıklara gönderilen 105 kişiden sadece 1'i tutuklandı. Diğerleri serbest bırakıldı.İstanbul'daki olayları PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) koordine ederken, örgüt üyeleri başta Twitter olmak üzere sosyal medya üzerinden de şiddet eylemlerine katılım için çağrılar yaptı.
Son Güncelleme: 11.10.2014 03:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.