Yunus Emre Enstitüsü, Japon medya deviyle protokol imzaladı

01 Aralık 2012 Cumartesi 07:59
Yunus Emre Enstitüsü, Japon medya deviyle protokol imzaladı






TOKYO (CİHAN)- Yunus Emre Enstitüsü ile Japonya´nın en büyük medya kuruluşu olan Yomiuri Medya Grubu´na bağlı Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye´nin Tokyo Büyükelçiliği´nde imzalanan protokol sırasında konuşan Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi Başkanı Tanaka Nobuaki, Japon halkının Türkiye´ye duymuş olduğu ilgiyi dile getirerek Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan işbirliği protokolü ile Japon halkının Türkiye´yi daha yakından tanıma imkanı bulacağını söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Kültür Merkezleri'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Telat Aydın da Türkiye´nin dilini, tarihini, kültür ve sanatını Japonya´da tanıtma konusunda 19 şubesi ve 240 bin üyesi olan Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi ile birlikte daha geniş kitlelere ulaşılacağını hedeflediklerini belirtti.

İmza törenine katılan Büyükelçi Serdar Kılıç da Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi Başkanı Nobuaki ve Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Telat Aydın ile bir süre sohbet etti. İşbirliği protokolünün gerçekleştirilmesinin Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasında geçmişten gelen dostluk ilişkilerinin geleceğe aktarılması bakımından çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek başarılı çalışmalara imza atılacağına inandığını belirtti.

İlk etkinlik olarak Ocak 2013 tarihinde Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde `İstanbul Edebiyatı Gezisi´ konulu bir konferans düzenlenecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.