Bombacıyla sohbet eden HDP'li konuştu: "Gayet şık ve sakin biriydi" (2)

MERSİN VE ADANA BOMBACISI AYNI Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıyı aydınlatmak için kurulan özel ekip, şu ana kadar yaptığı çalışmalarda önemli bilgi ve bulgulara ulaştı. Patlama sırasında Mersin İl binasında bulunan...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 18:29
Bombacıyla sohbet eden HDP'li konuştu:






MERSİN VE ADANA BOMBACISI AYNI
Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıyı aydınlatmak için kurulan özel ekip, şu ana kadar yaptığı çalışmalarda önemli bilgi ve bulgulara ulaştı. Patlama sırasında Mersin İl binasında bulunan 3 görgü tanığının verdiği bilgiler aşığında, bombacının robot resmi çizildi. Devam eden titiz soruşturmada Mersin ve Adana'da patlama yerlerinden toplanan deliller, kamera görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleri karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırma sonucunda Adana ve Mersin'de partiye bombalı çiçeği götüren kişinin aynı olduğu saptandı.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bombacı, HDP Adana İl Binası'na bombalı çiçeği teslim ettikten sonra bir toplu taşıma aracıyla Mersin'e geçti. Bombacının Mersin Otogar'ından çıkışı, kent merkezinde gezerken görüntüsü mobese ve il binası girişindeki kameralarca da kaydedildi.
'7 GÜN 24 SAAT İZLENİYORUZ'
Ekiplerin çalışmaları devam ederken, HDP Mersin İl Başkanı Selman Günbat, saldırıyı ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. 'Güvenlik' adı altında sivil polislerin adeta HDP binası girişine karakol kurduklarını, parti binasının bulunduğu giriş kapısına ve çevresine de çok sayıda mobese kamera yerleştirildiğini, ancak patlamanın yaşandığı sırada ise tek bir polisin olmamasının şüphe yarattığını, polisin de patlamadan yaklaşık yarım saat sonra olay yerine geldiğini öne sürdü. Parti önünde yaşanan en küçük bir olaya müdahale eden polisin, bu saldırıyı görmemesinin mümkün olmadığını öne süren Günbat, şunları söyledi:
"Parti binamız 7 gün 24 saat boyunca kameralarla izleniyor. Tüm bunlara rağmen il binamızda bombalı saldırı gerçekleşiyorsa ve güvenlik güçleri saldırıya yönelik her hangi bir bilgiyi bizimle paylaşmıyorlarsa bu bir sorundur. Partimize gelen basın çalışanını çok rahatlıkla gözaltına alabiliyorlarsa saldırıyı da rahat şekilde ortaya çıkarabilirler. Faillerin henüz yakalanmaması son derece düşündürücüdür. Saldırıyı gerçekleştiren karanlık eller, bir an önce bulunması gerekir. Bu güne kadar HDP il ve ilçe binalarına, seçim bürolarına ve seçim çalışması yapan partililere yönelik yüzlerce saldırı gerçekleşmiştir. Ancak, bu saldırılar HDP'yi çekmek istedikleri noktaya getirmeyecektir. Adana ve Mersin'de yaşanan bombalı saldırılar sıradan saldırılar değildir. Yapılan saldırılar Ağrı provokasyonun devamı niteliğindedir."
SİSTEMATİK BİR SALDIRI
Saldırının olduğu gün HDP'nin Mersin mitingi olduğunu hatırlatan Günbat, "Miting olmasaydı birçok parti yöneticimiz patlamada yaşamını yitirecekti ve onlarcası yaralanacaktı. Yapılan saldırı sistematik bir saldırıdır. Bizler yaşanan saldırıların peşini bırakmayacağız ve saldırıya gerçekleştiren güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Günbat ayrıca, patlamanın ardından HDP'li vekil ve yöneticilerinin Vali Özdemir Çakacak ile yaptığı görüşmenin sonunda bina çevresinde güvenlik tedbirlerinin de artırıldığını sözlerine ekledi.
GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU
Yapılan basın açıklamasında bombalı saldırı sırasında binada bulunan partililer ve görgü tanıkları o an yaşadıklarını anlattı. Patlamanın görgü tanığı olan ve binadan kaçması kameraya yansıyan çalışanlardan Rengin Solmuş, ilk başta patlamanın tüpten kaynaklandığını sandığını; bomba olabileceği ihtimalini hiç düşünemediğini belirterek şunları söyledi:
"Pazar günü saat 16.00 sularında uzun boylu, zayıf, şapkalı, kalın kaşlı 30-35 yaşlarında elinde çiçekle bir şahıs geldi. O arada benim çıkış saatimdi, gelen şahıs çiçeği bırakıp gitti. Şahsı görsem tanırım. Çiçeğin üzerinde hiçbir şey yazılı değildi. Kırmızı ciltle ciltlenmiş, üzerinde sarı, kırmızı, yeşil bir kurdele bağlıydı. Polise verdiğim ifadede çiçeği getiren şahsın robot resmini çizdirdim."
'PATLAMADAN SONRA TELSİZ SESİ DUYDUK'
Bir diğer HDP çalışanı Mesut Yılmaz ise, sabah saatlerinde geldiği binada kahvaltı sonrası, patlayan bombalı çiçeğin bırakıldığı balkonu temizlediğini ve içeri girdikten kısa süre sonra patlama olduğunu söyledi. Patlama esnada binada kimsenin olmamasının büyük bir şans olduğunu kaydeden Yılmaz, "Olay sırasında 3 kişi içerdeydik, patlamanın ardından aşağıda telsiz seslerini duyduk fakat polisler ilk yarım saat yukarı çıkmadı. Çiçeği getiren şahsı görsem tanırım" diye konuştu.
'POLİS YARIM SAAT SONRA GELDİ'
HDP İl Saymanı Hacı Yusuf Eroğlu ise patlama sırasında misafirleriyle birlikte odasında oturduğunu, yakınlardaki bir trafo veya terasta bulunan tüpün patladığını sandığını anlattı. Patlamanın şiddetiyle il binasında büyük bir hasar oluştuğunu ifade eden Hacı Eroğlu, bina önünde sürekli sivil polislerin beklediğini ancak polislerin patlamanın üzerinden geçen yarım saat boyunca yukarı çıkmadığını öne sürdü. Saldırıyı da 'HDP'nin yükselişine, AKP'nin ise düşüşüne' bağladıklarını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:
"Binanın etrafında çok sayıda kamera ve mobese var. Polis, bizim attığımız her adımı takip ediyor. Binanın girişinde bulunan bir kameranın kayıtlarına da polisler tarafından el konulmuş. O kamerada kayıt varsa eğer o da polislerin elindedir. Civarda ayrıca bayağı kamera var. Patlama sonrasında birçok polis il binamıza geldi ve etrafta inceleme yaptılar. Öyle güçlü bir patlamaydı ki il binamızın duvarları delindi, binadan kopan parçalar aşağıya düştü. Etrafa saçılan bomba parçalarını polisler alıp götürdü. Ancak halen de birçok duvarda bilyeler ve çiviler duruyor. Çok etkili bir patlamaydı."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.