Hakkari'de Bir Pkk'lı Teslim Oldu

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de kırsal alandan kaçan bir PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, 30 Eylül 2014'te teslim olan başka bir PKK'lının verdiği bilgilerle de arazide silah ve muhimmat ele geçirildi. Hakkari...

03 Ekim 2014 Cuma 13:35
Hakkari'de Bir Pkk'lı Teslim Oldu






Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de kırsal alandan kaçan bir PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olurken, 30 Eylül 2014'te teslim olan başka bir PKK'lının verdiği bilgilerle de arazide silah ve muhimmat ele geçirildi.
Hakkari Valiliği, dün teslim olan PKK'lı ve arazide bulunan silah ve mühimmatlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilik, bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan bir örgüt mensubunun 02 Ekim 2014 günü saat 14.20 sıralarında Hakkari İl Jandarma Karakol Komutanlığı Zap Jandarma Karakolu’na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu belirtirken, 30 Eylül'de Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı ile ilgili de şu bilgileri verdi:
"Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Geçitli Jandarma Karakol Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız teslim olan bölücü terör örgütü mensubu ile yapılan mülakatta, kendisine ait silah ve teçhizatı, Geçitli Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Kamışlı Köyü civarına sakladığını beyan etmiştir. 01 Ekim 2014 günü, bölücü terör örgütü mensubunun belirttiği bölgeye gidilerek yapılan aramada, 1 adet MİDLAND M99 S model el telsizi, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 50 adet fişek, 1 adet Kalaşnikof şarjörü, 6 adet CD, 1 adet pantolon ve 1 adet ceket ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.