Hırsızlar, Şehidin Anısına Yapılan Çeşmenin Musluklarını Çaldi

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde, Şehit Jandarma Er Fatih Soydan'ın anısına bir cami bahçesine yaptırılan çeşmenin muslukları hırsızlar tarafından çalındı. Tunceli'nin Geyiksu Beldesi'nde vatani...

04 Kasım 2014 Salı 13:31
Hırsızlar, Şehidin Anısına Yapılan Çeşmenin Musluklarını Çaldi






Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde, Şehit Jandarma Er Fatih Soydan'ın anısına bir cami bahçesine yaptırılan çeşmenin muslukları hırsızlar tarafından çalındı.
Tunceli'nin Geyiksu Beldesi'nde vatani görevini yaparken 11 Haziran 2006'da PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Er Fatih Soydan'ın adını yaşatmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Viranşehir Mahallesi'ndeki Merkez Cami'nin bahçesine çeşme yaptırıldı. Çeşmedeki hırsızlık, cami İmam hatibi Muzaffer Öncel tarafından fark edildi.
Hırsızların çeşmedeki 12 musluğu söktüğünü ve mermerleri de tahrip ettiğini belirten Öncel, "Polise haber verdim, geldiler, inceleme başlattı. Cemaatimizin mağdur olmaması için biran evvel çalınan muslukların yerine yenisini taktırdık. Muslukları demirle monte ettik. Çalınan musluklar fazla bir maddi değer taşımıyor ama onları çalabilmek için mermerlere büyük zarar vermişler. Hırsız, Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz" diye konuştu.
Namaz kılmak için camiye gelen vatandaşlar ise çeşmenin muslukları olmadığı için abdest alamadı. Vatandaşlardan İbrahim Akkoyun, bunun şehidin anısına yapılmış bir saygısızlık olduğunu belirterek, "Vicdansızlar Allah'ın evinde hırsızlık yapıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi şehidimizin anısına yaptırılan çeşmenin musluklarını çalıyorlar" dedi.
Hırsızlık olayının ardından çeşmeye yeni musluklar takılırken, hırsızların yakalanması için polis çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.