İstanbul depremi için korkunç beklenti: 90 bin kişi ölebilir

  İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Meclisi İstanbul’da olası bir deprem senaryosunu masaya yatırdı.Ve olası bir depremde İstanbul’da yaklaşık olarak 90 bin kişinin hayatını kaybedeceğini,135 bin kişinin ağır yaralı olacağını açıkladı.

16 Kasım 2016 Çarşamba 07:55
İstanbul depremi için korkunç beklenti: 90 bin kişi ölebilir






İstanbul depremi için korkunç beklenti: 90 bin kişi ölebilir


İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Meclisi İstanbul’da olası bir deprem senaryosunu masaya yatırdı. Ve olası bir depremde İstanbul’da yaklaşık olarak 90 bin kişinin hayatını kaybedeceğini,135 bin kişinin ağır yaralı olacağını açıkladı.

İBB AK Parti Grup Başkan Veklii Yardımcısı Faruk Aydın İstanbul’da deprem riski konulu yaptığı sunumda, İstanbul ve civarında depremlerin izlenmesi için 28 adet deprem istasyonu oluşturduklarını söyledi.

Kurulu bu istasyonların 1o tanesinin İBB,geri kalanının Kandilli Rasathanesi tarafından işletildiğini söyleyen Aydın,”Bu kurulu istasyonlar toprakta oluşan en ufak bir hareketi birbiriyle haberleşip Kandilli Rasathanesine bilgi veriyorlar.İstanbul’un deprem konusunda avantajı fay hattının denizde olması.Bunun anlamı şu.Deprem olduğunda karaya kadar 5-12 saniyelik süre kazanılıyor.Bu sistemle bu süre zarfında doğalgaz,elektrik otomatik olarak kesiliyor.” dedi.

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Aydın İstanbul’da 7,5 veya 7.7 büyüklüğünde bir deprem olması durumunda 70-90 civarında can kaybının yaşanacağını,135 bin ağır yaralı olabileceği verilerini paylaştı.Kocaeli depreminde 4-5 kat fazla hasar anlamına gelen depremde hasarın en yüksek olacağı bölümün Avrupa yakasının güney bölümünün olması tahmin ediliyor.
   
2007 yılında İBB ve ODTÜ işbirliğinde ‘Tsunami Tehlike ve Risk Haritaları'nın oluşturulduğunu belirten  Aydın, yıkıcı bir depremde, Marmara'da oluşabilecek dalga yüksekliğinin en fazla 5,56 m olabileceği ve buna dair dalgaların ilerleyebileceği alan için önlem alındığını ifade etti.
  
 
Son Güncelleme: 16.11.2016 08:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.