İstiklal Caddesi'nde patlama; 4 kişi can verdi, 36 yaralı var

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama sonrası bölgede tamamane kontrol altına alındı. Patlama sırasında ölenlerin kimlikleri de belli oldu. Bu arada daha önce 5 olakrak açıklanan can kaybının 4 olduğu bildirildi

19 Mart 2016 Cumartesi 15:16
İstiklal Caddesi'nde patlama; 4 kişi can verdi, 36 yaralı var






İstiklal Caddesi'nde patlama; 4 kişi can verdi, 36 yaralı var

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama sonrası bölgede tamamane kontrol altına alındı. Patlama sırasında ölenlerin kimlikleri de belli oldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Meydana gelen patlama canlı bomba ile birlikte 5 kişinin öldüğü 7'si ağır 36 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7'si ağır 36 yaralı olduğunu, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7'si ağır 36 yaralı olduğunu, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, "Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Bize gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların tespit edilen yaklaşık 12'sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Bugün İstanbul'da 10:55 sıralarında bir canlı bomba eylemiyle karşı karşıya kaldı. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ağır, 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıların yaklaşık 12 tanesinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanları kaybediyoruz.İnsanlığı katleden zihniyeti lanetliyorum." dedi.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişinin öldüğü 7'si ağır 36 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre patlamanın çok şiddetli olduğu ve olay sonrası hemen polise haber verildiği belirtildi.

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

Saldırgan veya saldırganların burada olabileceği yönündeki ihbarın üzerine polis ara sokaklarda da çalışma başlattı.

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada canlı bombayla birlikte 5 kişinin öldüğü belirtildi.

HEDEF İSRAİLLİ TURİST KAFİLESİ MİYDİ?

Patlamanın olduğu nokta tam olarak caddeyi kesen Balo Sokak'ın çıkışındaki bir döner büfesinin önü. İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru ilerlediği ve patlamanın erken gerçekleştiği yönünde. Görgü tanıklarına göre ise patlama, canlı bomba İsrail'li bir turist kafilesinin yanından geçerken gerçekleşti.

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; saldırı bir turist grubunun arasında gerçekleşti ve 3 İsrailli vatandaşın yaralandığı belirtiliyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada "İstanbul'daki saldırıda İsrail vatandaşları yaralandı ama şimdilik sayıyı teyit edemeyiz" denildi.

"NİŞANTAŞI'NDA PATLAMA OLDUĞU BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL"

Vasip Şahin, patlamanın ardından Nişantaşı'nda da bir saldırı gerçekleştiğine yönelik özellikle sosyal medyada yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

YARALILARIN GÖTÜRÜLDÜĞÜ HASTANELER

İstiklal Caddesi’ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi.  Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle;

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 1’i ağır 5 yaralı

Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2’si ağır 10 yaralı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 2 si çocuk 6 yaralı

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi: İsrail vatandaşı 3 yaralı.

İstanbul valisi ağır yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini açıklad
Son Güncelleme: 19.03.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.