TSK Suriye'de: Bordo Bereliler Ayyaşe'yi IŞİD'den temizledi

Terör örgütlerinin hesaplaşmasını Türkiye topraklarına taşıma planına TSK'dan sert cevap. Bordo Bereliler, 1 astsubayımızın şehid edilmesinin ardından Suriye topraklarına girdi

23 Temmuz 2015 Perşembe 20:56
TSK Suriye'de: Bordo Bereliler Ayyaşe'yi IŞİD'den temizledi






TSK Suriye'de: Bordo Bereliler Ayyaşe'yi IŞİD'den temizledi

Terör örgütlerin kanlı kapışmasına sahne olan bu hesaplaşmayı Türkiye'ye yaymaya çalışan PKK ve IŞİD'e karşı TSK ilk kez sınır ötesine geçti. Sabah saatlerinde Kilis Sınır kesiminde 1 Astsubayı'mızın şehid edilmesinin ardından topçu birlikleri 4 saat süreyli IŞİD mevzilerini vurdu. Suriye tarafından yapılan saldırı sonrası 60 Bordo Bereli'nin IŞİD'in kontrolündeki Ayyaşe köyüne girdiği iddia edildi. İddia henüz doğrulanmadı.

Suriye topraklarındaki Ayyaşe köyünden Kilis'teki askerlerimize DAEŞ tarafından yapılan saldırıdan sonra TSK hemen karşılık verdi. Önce tank ve obüslerle açılan ateşten sonra, Bordo Berelilerden oluşan 60 kişilik iki tabur saldırının yapıldığı Suriye köyüne girdi. Toplam 9 kilometre içeriye giren Bordo Bereliler, Ayyaşe Köyü'ndeki kontrolü IŞİD'in elinden aldı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere  göre, Bordo Bereliler Suriye'ye girerken “telsiz kapat” uygulaması yapmadı. Operasyonun tüm detayları TSK tarafından takip edildi. Eş zamanlı olarak Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini vururken TSK'nın Ayyaşe köyünde tahkimat kurmayı planladığı öğrenildi.

ÇATIŞMANIN  DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Bugün saat 13:30 sıralarında IŞİD'Lİ teröristleri ile girilen çatışma akşam 19:40 sıralarında sona erdi. Asker güvenli bölgeye çekildi

Kilis'te bugün saat 13:30 sıralarında Dağ Hudut Karakoluna, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir astsubay şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. IŞİD tarafından açılan ateşe, angajman kuralları gereği dört tank derhal karşılık vererek hedefleri tahrip etti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. IŞİD ile devam eden çatışma saat 19.40 sularında sona erdi. Sınırdaki birlikler güvenli bölgeye çekildi.


Son Güncelleme: 23.07.2015 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.