Belediyenin kasasını boşalttı 3 yıl hapis cezası aldı

Ünsal TURAN / KOPENHAG () KOPENHAG Belediyesinde görevli 51 yaşındaki Danimarkalı zimmetine 17,6 milyon kron para geçirmek suçundan bugün çıkarıldığı şehir mahkemesinde 3 yıl hapis ve faiziyle birlikte 17.8 milyon kron belediyeye çaldığı...

11 Ağustos 2015 Salı 17:21
Belediyenin kasasını boşalttı 3 yıl hapis cezası aldı






Ünsal TURAN / KOPENHAG () KOPENHAG Belediyesinde görevli 51 yaşındaki Danimarkalı zimmetine 17,6 milyon kron para geçirmek suçundan bugün çıkarıldığı şehir mahkemesinde 3 yıl hapis ve faiziyle birlikte 17.8 milyon kron belediyeye çaldığı paraları ödeme cezasına çarptırıldı. İsmi açıklanmayan görevlinin ödemelerde imza yetkisi olan iş arkadaşının kodunu çaldığı ve imzasını scanner yaparak son yıllarda kendi hesabına 17.6 milyon kron para aktardığı ortaya çıktı. Belediyeler Birliği Hukukçusu Karten Thystrup zaman, zaman benzeri olayların diğer belediyelerde de yaşandığını belirterek “Allah'tan bu tür olaylara sık rastlamıyoruz. Belediyelerin yolsuzluk ve zimmete para geçirme gibi konularda çok iyi önlemler almaları gerekiyor. Belediye yönetiminin muhasebesi ile iyi bir işbirliği içinde olması önemli" dedi. Geçtiğimiz yıl Gentofte belediyesinde bir görevli zimmetine 4,7 milyon kron, Hedensted Belediyesinde bir görevli 584.134,30 kron, Roskilde Belediyesinde bir görevli 1,2 milyon kron, zimmetlerine para geçirmişlerdi. Ayrıca Vig belediyesinde bir mutfak görevlisi 3 milyon kronluk et çalmak, Frederikshavn belediyesinde 41 yaşında bir görevli belediyenin parası ile kendisine 1,4 milyon kronluk fotoğraf ve dalgıç malzemesi satın almak, Syddjurs Belediyesinde bir görevli cenaze yardımlarından 1,6 milyon üzerine geçirmek, Kopenhag belediyesinde bir görevli öğrenci yardımlarından 800 bin kronu çalmak, Ringsted belediyesinde bir görevli de servis giderlerinden 3,8 milyon kronu zimmetine geçirmek suçlarından hem işten atılmış hem de hapis ve para cezalarına çarptırılmışlardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.