Kosova'da eğitimde torpil protestosu

KOSOVA'da Prizrenli eğitimciler, eğitimde torpilin işleyişi ve bu nedenle eğitimde kalitenin düşmesi gerekçesiyle Belediye Eğitim Müdürü Necat Çoçay'ın istifa etmesi için protesto düzenledi. Protestoya yüzlere eğitimci katıldı. Son...

10 Mart 2015 Salı 14:39
Kosova'da eğitimde torpil protestosu






KOSOVA'da Prizrenli eğitimciler, eğitimde torpilin işleyişi ve bu nedenle eğitimde kalitenin düşmesi gerekçesiyle Belediye Eğitim Müdürü Necat Çoçay'ın istifa etmesi için protesto düzenledi. Protestoya yüzlere eğitimci katıldı.
Son birkaç yılda Prizren eğitiminde, not ortalaması yüksek eğitimci adayları yerine siyasi parti yetkililerinin önerdiği kişilerin eğitimde işe alınması Prizren'de protesto edildi. Prizren'deki öğretmen dernekleri tarafından Şadırvan'da yüzlerce eğitimcinin ve genç eğitimci adayının katılığı protestoda, basında sık olarak eğimde torpil uyguladığı ve rüşvetle eleman aldığı iddia edilen Prizren Eğirim Müdürü Necat Çoçay'ın istifa etmesi istendi. Eğitimciler Prizren Belediyesi önüne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Öğretmenler Derneği temsilcileri, Çoçay'ın yeni eğitim kadrolarına, üniversite ortalama notu yerine torpille yeni eğitimci aldığını iddia etti ve bu durumu protesto etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.